Mariusz2.5tdi Opublikowano 13 Lutego Opublikowano 13 Lutego Witam panowie mam problem z moją audi z silnikiem 2.5 TDI V6 mianowicie ma ona ogromny problem z odpaleniem na zimnim silniki grzanie świec kilka razy nie daje zbyt dużo aby odpaliła musi bardzo długo kręcić przy czym zostawia za sobą ogromne ilości białego dymu a gdy już odpali zanim się nagrzeje cały czas puszcza biały dym W gdzie mogę szukać przyczyny? Dodam też że na ciepłym silniku odpala praktycznie na dotyk
Mariusz2.5tdi Opublikowano 15 Lutego Autor Opublikowano 15 Lutego W dniu 13.02.2024 o 13:49, Muskel1 napisał(a): świece do sprawdzenia. Świece sprawdziłem są okej przyczyna może leżeć w którymś czujniku temperatury? Dziś zauważyłem też że temperatura na zegarze raz pokazuje 90 stopni a raz nic. Może być to przyczyna?
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Jeżeli masz takie zachowanie wskazówki temp. to możliwe, że czujnik G62 temp. płynu chłodzącego ma usterkę .Może to być także przyczyną ciężkiego odpalania. Podłącz pod kompa i zweryfikuj.
Mariusz2.5tdi Opublikowano 8 Marca Autor Opublikowano 8 Marca Problemem okazał się początek wtrysku gdy ściągnąłem osłonę od regulacji kąta wtrysku ukazała mi się prawie że odkręcona śruba gdy ustawiałem rozrząd do zalecanych wartości problem znikał
Rekomendowane odpowiedzi