Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rezanie i montaż halogenów z polifta w zderzak przedliftowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja myślę o oklejeniu głownych świateł :gwizdanie:, ale wtedy miałbym niebieskich na sobie co chwila :disgust:

Opublikowano

PIsaliscie wczesniej i jakims linku jak podlaczyc halogeny do przycisku tylnych halogenow (ja mam model 96r i tam byly tylko tylne) poratujcie, jak sie dostac do tego przycisku ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak jak Ci napisałem na gg :wink4:

Opublikowano

Oto moje rezanie, szału nie ma :(

102_9177.jpg

102_9178.jpg

102_9179.jpg

102_9180.jpg

Opublikowano
  • Autor

102_9180.jpg

spoko git pasi na auto? jak swieci?

Opublikowano

a wlot w kratce do IC ?? będziesz jeszcze wycinał??

Opublikowano

ja mam ADR, a nie AFN :)

Opublikowano

ah sorki nie nie dopatrzenie jestem jeszcze wczorajszy :D robota dobra :good:

Opublikowano

mam nadzieje ze przed posklejaniem wszystkiego spasowales ze zderzakiem?, ogolnie wyszly calkiem niezle, wrzuc potem fotki jak na aucie wygladaja

Opublikowano

102_9177.jpg

102_9178.jpg

102_9179.jpg

102_9180.jpg

według mnie najlepiej wykonane halo do tej pory, no może oprócz mrogala, tyle że u niego wygląda jak ori po lifcie...

Opublikowano

Niestety zdjecia nie pokazuja wszystkich "nierownosci", których nie usunąłem z czystego lenistwa bo 4 dni mi to zajęło, grrr

1. Zaczęło się od wycięcia dziury w kratce do pionowego słupka mniej więcej w 1/3 kratki

2. Włożyłem halogen do kratki i całą kratkę do zderzaka, a następnie patrząc jak świci na ścianie w porownaniu do włączonych świateł mijania ustawiłem halogeny

3. Podszedłem do Forda Mondeo i u niego też sprawdziłem mniej więcej o ile niżej świecą niż mijania :)))

4. Przyłapałem halogen do kratki w kilku miejsca szpachlą z włóknem (zielona) i odczekałem aż wyschnie.

5. Włożyłem do zderzaka i patrzyłem w którą stronę świeci. Halo są tak zamontowane, że ma możliwość kręcenią śrubą regulującą wysokość wiązki światła.

6. W lewym halogenie musiałem wyciąć 1cmx1mm plastiku ze słupka bo śruba od regulacji się nie mieściła

7. Miałem 2 klaksony i dolny został wykręcony bo inaczej halogen sie nie mieścił. na 1 też działa..

8. Okleiłem szkło halo taśmą malarską i zapaciałem szpachlą wszystkie szczeliny fantazyjnie formując opływowy kształt :))

9. Po wyschnięciu wytarłem i odkleiłem taśmę - wyszło fatalnie, musiałem znowu nakleić i podszpachlować, ale tutaj polecam wszystkim szpachle wykończeniową

10. Pomalowałem podkładem 2x

11. pomalowałem czarnym matem 3x

12. Kupioną od Dropsone'a instalację (kable, przekaźnik, układ zabezpieczający z bezpiecznikiem) z jego świateł do jazdy dziennej podłączyłem do przycisku tylnych świateł przeciwmgielnych. Niestety nie ma w moim modelu przycisku do przednich świateł, a w tym wolnym miejscu na przycisk poprzedni właściciel wstawił diode od alarmu i nie chciało mi się w tym grzebać. Moim zdaniem i tak wzniosłem się na wyżyny swoich umiejętności doprowadzając wszystkie kable i podpinając je tak, że nic nie widać żeby było kombinowane. Aby to zrobić należy odkręcić pokrywę ECU oraz w kabinie pokrywę pod kierownicą i przełożyć kabel, a następnie przecisnąć go przez szczelinę środkowym pomiędzy panelem na którym są przycisku m.in do halo. Przycisk od halo wyciągamy 2 cieniutkimi śrubokrętami, podważamy i wyskakuje. Nie mam niestety zdjęć żeby pokazać do którego podłączyłem kabla, ale można to rozpoznać metodą prób i błędów :)))

13. Skrecamy wszystko w odwrotnej kolejności :)

14. Niestety mam tylko 1 żarówkę, zwykłego Philipsa H11, ale jak chciałem dokupić drugą to mi w Opolu krzyknęli za nią 50zł. Olełem to i kumpel kupi mi za 23zł taki komplet, może i gorsze jakościowo, ale tańsze i ciekawiej świecą :)))

http://www.allegro.pl/item666563995_zarowki_platin_xenon_plasam_blue_h11_55w_6000k.html

Tak wygląda auto po zamontowaniu, pojutrze będą fotki tego jak świeca :)

audi_halo11.jpg

audi_halo22.jpg

audi_halo33.jpg

audi_halo44.jpg

Opublikowano
:good:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja to mam pecha, nie dość, że za pierwszym razem w sklepie wydali mi zamiast H11 inne żarówki to za drugim razem, jak mój wujek poszedł je wymienić to wcisnęli mu zamiast H11 "xenon" jakieś barwione na żółto :cry:

tutaj tak tego nie widać, ale świecą mega zółto :thumbdown:

zarowka1m.jpg

zarowka2m.jpg

bez włączonych halogenów...

przodbezhalogenowm.jpg

z włączonymi :)

przodm.jpg

przod3m.jpg

przy okazji inne ujęcia :)

bok2m.jpg

bok3m.jpg

i dupcia :)

tyl2m.jpg

Opublikowano

2ed416130c57578c.th.jpg :naughty:

Opublikowano

hehe, siostra bliźniaczka :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy mam zamiar sobie dorobic te halogeniki i mam pytanie czy musze kupic te kratki od lifta czy te moje przed da sie przerobic zeby wlozyc te halogenki???????

Opublikowano

tylko i wylacznie przerobka, polift ma inny kształt kratek, wiec nie obejdzie sie bez rezania, i niezapomnij ze zaslonisz dolot do ic zakladajac hallogen

Opublikowano

to znaczy ze swoje stare trza przerabiac a co zrobic z dolotem do ic?

Opublikowano
  • Autor

to znaczy ze swoje stare trza przerabiac a co zrobic z dolotem do ic?

przeciez w moim poscie na stronie 1szej dokladnie widac ze trzeba przerabiac ori kratki kleic mierzyc szpahlowac i lakierowac :good:

dolot trzeba zmodyfikowac odciac jego lewa scianke i zawinac do strony srodka auta a i usunac reszte plastiku zza szczebelkow, zreszta wsio jest 1 szym poscie :good:

Opublikowano

dodatkowo mozna zlozyc tez wentylowane nadkole