Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Rezanie i montaż halogenów z polifta w zderzak przedliftowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

dodatkowo mozna zlozyc tez wentylowane nadkole

lub zmodyfikowac istniejace :naughty:

Opublikowano

co do nadkole to trzeba troche uwazac jak sie kupuje na allegro bo chca za nie duzo wiecej kasy niz w aso, jakis czas temu w aso koszt 130zl nowka a na allegro 200 + przesylka za urzywke, ale tak jak kolega wyzej pisze mozna samemu zmodyfikowac stare nadkole jest opis jak to zrobic w warsztacie

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mrogal nie myślałeś o tym żeby zrobić tak jak to jest np w Passacie.Kiedy otwierasz auto to halo by Ci się zapalało.Chodzi mi dokladniej o podobny sposób działania lampki w podsufitce :mysli:

Opublikowano
  • Autor

mrogal nie myślałeś o tym żeby zrobić tak jak to jest np w Passacie.Kiedy otwierasz auto to halo by Ci się zapalało.Chodzi mi dokladniej o podobny sposób działania lampki w podsufitce :mysli:

ee tam nie chce mi sie, po co zreszta ?

zmieniam na BolidMlodzieżyWiejskiej 535 wiec nie bede grzebal :)

Opublikowano

jest na forum jak to zrobic jak by byl ktos zainteresowany

Opublikowano

dropsone a mógł byś podrzucić linka :wink4: bo moja szukajka coś protestuje :rolleyes: :gwizdanie:

Opublikowano

Witam zainteresowanych. Przedstawiam moją wersję wydarzeń. A zaczęło się od tego:

ori Bosch z przeciwmgielnymi w kloszu

6b513675bf9137e0m.jpg

następnie przyszła zmiana na takie:

0e2d19e6c7c781bam.jpg

ale że po halogenach mi kabelki zostały to se zamontowałem:

b1e0a5cdc822b268m.jpg

świeciło jak cholera, a że innym po oczach też i mało estetycznie mi to wyszło to nadeszła kolejna zmiana na:

4936ede95b3f720bm.jpg

a że bardzo ładnie świeci i wygląda jak z fabryki... to się narazie ostało i chyba już tak zostawimy:

3ae63418a05c9f70m.jpg

Ileż to opcji tworzenia mamy przy naszych czterech kółkach... :)

Pozdrawiam

Na prośbę kolegów wklejam namiar na Helle z Alledrogo . Ja osobiście nie pamiętam u kogo i za ile je kupiłem.

http://moto.allegro.pl/item785690367_halogeny_do_audi_a_4_a4_hella_gratis.html

Opublikowano

jezeli chodzi o allegro to od dluzszego czasu tylko ten jeden koles je sprzedaje, pozatym to co zalozyles to swiatla do jazdy dziennej a nie halogeny, i mozesz spotkac sie z krytyka na forum....... ale ja mam takie same i jestem z nich zadowolony!

Opublikowano

Zbyt piękne to one nie są ale to chyba SĄ halogeny. W swoim aucie miała takie Angela, o ile dobrze pamiętam.

Ledy do jazdy dziennej to co innego.

Opublikowano

Zbyt piękne to one nie są ale to chyba SĄ halogeny. W swoim aucie miała takie Angela, o ile dobrze pamiętam.

Ledy do jazdy dziennej to co innego.

zdania sa podzielone w tej kwestii jak i w kwestii ledow.... dosc przydatna jest w tyl swiatelkach dolaczona instrukcja montazu kabli (co trzeba rozkrecic, i ktoredy maja isc) zwlaszcza jak ktos mial predzej lampki valeo, mozna ja znalesc na forum

Opublikowano

Oczywiście kolega dropsone ma w zupełności rację - to są dedykowane do a4b5 światła do jazdy w dzień ( najmocniej świecą do przodu, nie na boki jak halogen) Nie twierdziłem że jest inaczej. Dopisałem tą wiadomość w tym wątku jako pochodną tematu. A tak na marginesie co bardziej Wam się przydaje na co dzień? Halogeny czy światła do jazdy w dzień? PS. lampki posiadają homologację.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy ma ktos te halogeny zalozone moze http://moto.allegro.pl/item805484204_halogeny_lampy_przeciwmgielne_audi_a4_1994_98.html koledzy z benzyniakow maja problem z glowy a my z IC musimy kombinowac

nie musimy wystarczy że przeczytamy wątek Mrogala, i wiemy wszystko :evil:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

wszystko fajne kolego,ale ta szpachla raczej odpadnie albo popęka,ona nie jest do plastiku :no:

są specjalne,takie czarne

no i szpachla do tej pory trzyma sie idealnie :tongue4::naughty::good:

Opublikowano

Koledzy na Allegro za grosze znalazłem komplet halogenów z A6 (C6) rzeźbił już ktoś takie do B5?

Co myślicie, Ori halogeny grubo poniżej 100 zł, chłopak chyba nie wie co sprzedaje, albo ewentualnie Valeo part no.89210094 - te są mocno uniwersalen występują w różnych samochodach? Powiedzcie jak widzicie możliwośc montażu tego ustroistwa? W miarę możliwości odpuśćcie odp. w formie "weź ori" :) .

Opublikowano

A jak wygląda sprawa z zaczepami, są identyczne?

Halogeny to ciekawa sprawa, raz przypadkowo kupiłem halogeny do a4 /miały też pasować do a6 i nie pasowały, trzeba było przerabiać uchwyty. Jak się później okazało były z amerykańskiej a4.

Niestety, muszę napisać najlepiej kup ori i dodatkowo uważaj żeby nie kupić tych z USA bo nie pasują.

Opublikowano

Te wersje USA to wogóle dziwne były, polift wychodził ze zderzakiem z przedliftu a majcym halogeny :gwizdanie:

audia4479.jpg

Opublikowano

jak cos to mam halogeny z 2lifta, nie maja uchwytow jak by ktos potrzebowal cos do zezbienia to moge za pare groszy ja odsprzedac razem z zarowkami chyba h1 jak cos to pisac na pw[br][br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 18:11__________________________________________________________________________________________________ea22b4e41718629am.jpg e7388cd85a71263em.jpg 6976f342a52538ffm.jpg 60f62f5191935d80m.jpg e07f37d7e3562bbem.jpg 73f0a0115bb43963m.jpg [br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 18:19_________________________________________________tu sa razem z kratkami z przedlifta ale jadna kratka jest rozwalona dlatego jak ktos by chcial razem to moge wyslac razem a jak same hallogeny to same