Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi A4 "Malinka" B6 1.8t AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, dekiel 13 napisał(a):

Daj w czarny połysk ramki  atrap w zderzaku a górną całą czarną.

Lusterka tez w czarny połysk ,wtedy bedzie to grały z listwami wokół okien.

Dokładnie taki jest plan - niestety dopiero przez zimę, jak będę lakierować ją całą. Lusterka zostawię czerwone. Myślałem dolne listwy wrzucić szerokie i w czarny połysk. 
PS. Dzisiaj umyłem, więc pada.

IMG_0065.jpeg

Edytowane przez kirku
  • Super 1
Opublikowano
W dniu 11.10.2024 o 21:08, kirku napisał(a):

IMG_0065.jpeg

Cześć, toczyłeś te felgi? Ile Cię wyniosły finalnie jak można wiedzieć? 

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 25.10.2024 o 13:21, Monti napisał(a):

Cześć, toczyłeś te felgi? Ile Cię wyniosły finalnie jak można wiedzieć? 

Tak, felgi były robione u Sebastiana Wanata w Rajsku obok Oświęcimia. Rotor jest kustomowo ścięty przez niego. Wg mnie wygląda oryginalnej i nietuzinkowo - chociaż nieświadomie felga upodobniła się do BBS LM. Bez opon około 4000zł.

IMG_5042.jpeg

IMG_4422.jpeg

IMG_4419.jpeg

IMG_4421.jpeg

IMG_3041.jpeg

IMG_2922.jpeg

IMG_2881.jpeg

IMG_2890.jpeg

Opublikowano

Ważyłeś taka felgę kiedyś z oponką? :D

Opublikowano
3 godziny temu, Monti napisał(a):

Ważyłeś taka felgę kiedyś z oponką? :D

Nigdy nie miałem takiej potrzeby, z wagą nie walczę bo to żaden timeatack, walory czysto estetyczne. Turbo ciężkie nie są 🤭 jak kupię jakąś rolkę na zimę to Ci zważę ;> 

Opublikowano

Hejka - Audi jest, żyje, coś powoli się modzi, ale niestety brak czasu i budowa s6... Jeszcze czekam na dokładki pod progi, drzwi i błotniki już mam. W marcu lakieruje całą. Zobaczymy cóż to będzie ;> cały czas poszukuje rollbara, ale chyba skoczy się na samodzielnym wykonaniu. W planach dwa kubły do przodu i kierownica. Myślę obszyć to w brązową skórę coś a'la Ferrari.

IMG_6401.jpeg

IMG_6417.jpeg

IMG_6419.jpeg

IMG_6420.jpeg

IMG_6473.jpeg

IMG_6510.jpeg

IMG_6517.jpeg

50c9dcb8-3d98-4773-aa36-5a37f5d57f8b.jpeg

IMG_6608.jpeg

IMG_6610.jpeg

IMG_7330.jpeg

IMG_7331.jpeg

IMG_7332.jpeg

• Super 2
Opublikowano

Bardzo ładnie się prezentuje, fajne mody :)

• Super 1
Opublikowano

W środę jadę wyciągnąć homologację z salonu Audi dot. normy emisji spalin (w cepik mam EU3). Składam dokumenty do wydziału komunikacji i zobaczymy czy zmienią na EU4 ;> 

Opublikowano

Mi zmienili na podstawie Briefu niemieckiego, w którym jest wyznaczona norma. Ile zarobiło ASO na tym kwitku?

Opublikowano
2 godziny temu, kirku napisał(a):

W środę jadę wyciągnąć homologację z salonu Audi dot. normy emisji spalin (w cepik mam EU3). Składam dokumenty do wydziału komunikacji i zobaczymy czy zmienią na EU4 ;> 

Gdzie Ty się poruszasz, że potrzebujesz eu4 wbite?

Opublikowano
Godzinę temu, Ivanek napisał(a):

Gdzie Ty się poruszasz, że potrzebujesz eu4 wbite?

Mieszkam kawałek od Ciebie bo w Oświęcimiu. I muszę jeździć do Krakowa 2-4 razy w miesiącu 🙄🙄🙄 od lipca wprowadzają strefę praktycznie w całym Krakowie 🙄🙄🙄

Opublikowano

To nawet nie wiedziałem że Kraków też w to badziewie wchodzi. To B6 nie będzie tam miała wstępu,a B7 rzutem na taśme ma eu4 bez dpfa

Opublikowano

B6 ma normę Euro 4, cepik ma błąd który był specjalnie popełniony aby ludzie nagle pozbywali się starych aut. Z resztą, warto to zrobić chociażby dla oc, które najprawdopodobniej w tym roku będzie droższe dla aut z niższą norma euro.

Opublikowano
23 godziny temu, Ivanek napisał(a):

To nawet nie wiedziałem że Kraków też w to badziewie wchodzi. To B6 nie będzie tam miała wstępu,a B7 rzutem na taśme ma eu4 bez dpfa

B6 ma normę EU4 :)

22 godziny temu, Langista napisał(a):

B6 ma normę Euro 4, cepik ma błąd który był specjalnie popełniony aby ludzie nagle pozbywali się starych aut. Z resztą, warto to zrobić chociażby dla oc, które najprawdopodobniej w tym roku będzie droższe dla aut z niższą norma euro.

Nie ma błędu, tylko jest na tyle ubogi ze normy przypisuje po roczniku samochodu. Już jestem po rozmowie, wystarczy donieść kwit z salonu, że samochód ma homologowaną normę eu4 i zmieniają w cepik i wpinają pieczątkę do DR. Koszt - 0zł.

A dzisiaj szybki wosk po montażu gwintu do s6 🫢

IMG_7889.jpeg

Opublikowano

Jest błąd, a przynajmniej dla nas - użytkowników tych samochodów. Dla nich to zamierzone działanie, bo jakoś nie widać aby się kwapili żeby to poprawić. Nie może dawać normy po roczniku, bo różne auta jakoś trafiały z Euro 5 i 6, a nie koniecznie najnowsze auto ma najwyższą normę. Produkowane w 2020 roku auta miały Euro 4 a obok nich z 2018 z Euro 5.

Opublikowano

Moja B6 1,9 avf quattro z lipca 2004 ma eu3 na tabliczce i w cepik 

Opublikowano
38 minut temu, Langista napisał(a):

Jest błąd, a przynajmniej dla nas - użytkowników tych samochodów. Dla nich to zamierzone działanie, bo jakoś nie widać aby się kwapili żeby to poprawić. Nie może dawać normy po roczniku, bo różne auta jakoś trafiały z Euro 5 i 6, a nie koniecznie najnowsze auto ma najwyższą normę. Produkowane w 2020 roku auta miały Euro 4 a obok nich z 2018 z Euro 5.

Lecą tabela z klucza obowiązujących norm euro pk roczników. Czyli samochody prod 2005-2009 z klucza mają normę euro4 w cepik nawet gdy spełniają normę eu5. Błąd nie błąd, bardziej wada systemu - jak każdy jest dziurawy. Ja ogólnie jestem wielkim przeciwnikiem - no ale co mam zrobić, jeździć muszę🤫

21 minut temu, Ivanek napisał(a):

Moja B6 1,9 avf quattro z lipca 2004 ma eu3 na tabliczce i w cepik 

Normy euro dla diesli i pb różnią się 🥹

Opublikowano
W dniu 28.01.2025 o 12:55, Langista napisał(a):

Mi zmienili na podstawie Briefu niemieckiego, w którym jest wyznaczona norma. Ile zarobiło ASO na tym kwitku?

Sorki nie widziałem wiadomości - dowód osobisty, dowód rejestracyjny - wystawiają za darmo.