Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż kamerki samochodowej w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc wszystkim, mam kamerke samchodowa z trybem parkingowym, niestety dziala tak, ze, po zgaszeniu auta kreci dalej az (chyba) aku zapoda zbyt niski voltarz i dopiero przestaje krecic, potrzebuje 3 kable 

1. +12v po zaplonie

2. stale +12v

3. mase

czy jest szansa wszystkie te kable otrzymac z oswietlenia w podsufitce? wydaje mi sie ze stale 12v i mase mam, ale cos jest nie tak bo po zamknieciu auta kamerka informuje ze za 5 min przejdzie w tryb parkingowy i sie wylacza, ale po kilku min odpala sie i kreci tak jakbym ciagle jezdzil autem 

Opublikowano

Po co Ci 12V po zapłonie i stałe? Potrzebujesz tylko po zapłonie co otrzymasz z bezpiecznika świateł dziennych. Pamiętaj tylko aby zabrać te 12V sprzed bezpiecznika, nie za nim.

Opublikowano

Jeśli kamera ma tryb parkingowy, a on chce z tego trybu korzystać, to potrzebuje stałego +12V.

Ja, montując kamerę u siebie, znalazłem obydwa napięcia w bezpiecznikach z prawej strony deski.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, steve69 napisał(a):

Jeśli kamera ma tryb parkingowy, a on chce z tego trybu korzystać, to potrzebuje stałego +12V.

Ja, montując kamerę u siebie, znalazłem obydwa napięcia w bezpiecznikach z prawej strony deski.

a nie ma szansy znalezc tych kabli w lampce podsufitki? wydaje mi sie ze zle podlaczylem tylko 12+ po zaplonie skoro kamerka po 5 minutach od zgaszenia auta odpala sie ponownie i kreci przez kilka godzin, jak juz wszystko mam zamontowane to troche nie widzi mi sie ciagnac kabla az od bezpiecznikow do gory ?

Opublikowano

Skoro kamerka nie wymaga osobnego modułu to sama wie kiedy dostaje 14V i w tedy nagrywa normalnie, a kiedy ma 12V to przechodzi  w tryb parkingowy. Pytanie tylko czy parkingowy wykrywa dopiero przy 12V? To by tłumaczyło sposób w jaki działa bo po zgaszeniu masz pewnie powyżej 12V.

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Langista napisał(a):

Skoro kamerka nie wymaga osobnego modułu to sama wie kiedy dostaje 14V i w tedy nagrywa normalnie, a kiedy ma 12V to przechodzi  w tryb parkingowy. Pytanie tylko czy parkingowy wykrywa dopiero przy 12V? To by tłumaczyło sposób w jaki działa bo po zgaszeniu masz pewnie powyżej 12V.

kamera podlaczona przez takie cos,  ostatnio jak czekalem na zone w aucie zobaczylem ze kamera odpalila sie sama po kilku min zgaszonego auta w momencie kiedy zapalilo sie podswietlenie przycisku od hamulca recznego, tak jakby cos sie uzbroilo, czyli  na kablu ktory podlaczylem +12 po zaplonie po kilku min jednak wrocilo napiecie? jak montowalem kamere to miernikiem sprawdzalem napiecia, ale nie sprawdzalem co sie stanie kilka minut po zgaszeniu auta

IMG_8885.png

Edytowane przez komzuald

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dla potomnych, musialem ciagnac kable do bezpiecznikow, i teraz kamerka dziala jak nalezy

Opublikowano

Do których bezpieczników podłączyłeś? Gdzie miałeś tak właściwie wcześniej podłączoną że tak się działo?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 19.05.2024 o 10:20, komzuald napisał(a):

Dla potomnych, musiałeś ciągnąć kable do bezpieczników, i teraz kamerka działa jak należy

możesz coś opisać ten proceder pociągnięcia kabla do bezpieczników? którędy, pod numery jakich bezpieczników się w piąłeś stałe zasilanie i po zapłonie? :) 

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, jarek.ming napisał(a):

możesz coś opisać ten proceder pociągnięcia kabla do bezpieczników? którędy, pod numery jakich bezpieczników się w piąłeś stałe zasilanie i po zapłonie? :) 

zdjalem slupek A od strony kierowcy , kabel schowalem w podsufitke i pociagnalem slupkiem A, i juz byl przy bezpiecznikach. Nie pamietam w ktore kable sie podpialem ale sprawdzalem miernikiem napiecia, niedlugo bede tam wracac bo chce podpiac kable tym adapterkiem ktorego wpina sie normalnie w skrzynke bezpiecznikow (a nie szybkozlaczka w kable jak mam to teraz zamontowane), i wtedy moge wam napisac w ktore bezpieczniki dokladnie sie wpialem

Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.05.2024 o 13:41, Langista napisał(a):

Do których bezpieczników podłączyłeś? Gdzie miałeś tak właściwie wcześniej podłączoną że tak się działo?

wczesniej podlaczylem pod kable z lampki w podsufitce, ale strasznie wariowala kamera wiec musialem ciagnac do bezpiecznikow, niedlugo dam znac w ktore bezpieczniki dokladnie sie wpialem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 22.08.2024 o 11:02, komzuald napisał(a):

wczesniej podlaczylem pod kable z lampki w podsufitce, ale strasznie wariowala kamera wiec musialem ciagnac do bezpiecznikow, niedlugo dam znac w ktore bezpieczniki dokladnie sie wpialem

Hej czy możesz dać znać do jakich bezpieczników podpiąłeś kamerke, sam chciałbym to zrobić a nie mam miernika żeby sprawdzić dobrze

Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.11.2024 o 21:08, rafal12033 napisał(a):

Hej czy możesz dać znać do jakich bezpieczników podpiąłeś kamerke, sam chciałbym to zrobić a nie mam miernika żeby sprawdzić dobrze

pozniej jak bede przy aucie to cykne ci fotke skrzynki bezpiecznikow w ktore sie wpialem :)

edit:

staly plus 2 gi od gory w kolumnie A 

plus po zaplonie 7 od dolu kolumna C

IMG_0332.jpeg

Edytowane przez komzuald
dodanie info

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 22.11.2024 o 10:11, komzuald napisał(a):

pozniej jak bede przy aucie to cykne ci fotke skrzynki bezpiecznikow w ktore sie wpialem :)

edit:

staly plus 2 gi od gory w kolumnie A 

plus po zaplonie 7 od dolu kolumna C

IMG_0332.jpeg

Super dzięki, z tego co widze są to kontrolki od strony kierowcy. A jak aku nie rozładowuje się, i czy kamerka nagrywa normalnie po zgaszeniu silnika ciągle czy wyłącza się po jakimś czasie?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 1.12.2024 o 21:37, rafal12033 napisał(a):

Super dzięki, z tego co widze są to kontrolki od strony kierowcy. A jak aku nie rozładowuje się, i czy kamerka nagrywa normalnie po zgaszeniu silnika ciągle czy wyłącza się po jakimś czasie?

ja mam kamerke z trybem parkingowym, nagrywa po wykryciu niebezpieczenstwa (typu uderzenie w auto), posiada zabezpieczenie ktore po spadku mocy akumulatora do danej wartosci odcina prad od kamerki