maxim1000 Opublikowano 6 Maja 2009 Opublikowano 6 Maja 2009 mam taki problem ostatnio pożyczyłem auto koledze wsiadam ponownie i słyszę przy wbijaniu dziwne zgrzyty na trzecim biegu nie zawsze ale się zdarza przeważnie przy redukcji orientujecie sie możne czego mogą być to oznaki z góry dziękuje za pomoc
danielm21 Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 jest sporo na ten temat ... ale stawiam na synchronizator... sam to przerabiałem i jeżdżę na innej skrzyni remont nie opłacalny
Doman13 Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 synchronizator pada. skrzynia do remontu, albo lać ceramizer i jeździć ze zgrzytami do momentu aż skrzynia padnie całkiem
kosiniak Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 mozna zaryzykowac wymiane oleju na ori ale czy pomoze? to jak wrozby z fusow!
spetsnaz Opublikowano 7 Maja 2009 Opublikowano 7 Maja 2009 mam taki problem ostatnio pożyczyłem auto koledze wsiadam ponownie i słyszę przy wbijaniu dziwne zgrzyty na trzecim biegu nie zawsze ale się zdarza przeważnie przy redukcji orientujecie sie możne czego mogą być to oznaki z góry dziękuje za pomoc Skrzynia powoli kończy swój żywot... szukaj innej. Jest sporo skrzyń z passatów B5. Ja kupiłem swoją z B5FL z 2004 roku. http://allegro.pl/item608340463_skrzynia_biegow_vw_passat_b5_audi_1_9_tdi_een.html
maxim1000 Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Opublikowano 7 Maja 2009 a jaki jest koszt remontu skrzyni orientujecie sie
danielm21 Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 kolego jesli remont to odrazu.... synchronizatory to koszt 185 zl za sztuke jak sie sam pytalem... a nie wiesz czy jak otworza czy czegos innego nie znajda.... a ja kupilem skrzynie z passata ... i Tobie tez tak radze posluchaj spetsnaz wie co mowi ...
Piter504 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 dokładnie synchronizator zbyt drogi by wymieniać, tylko skrzynia zostaje w całości, a starą skrzynie można zawsze sprzedać, mimo uszkodzenie ludzie biora i naprawiają wiec jeszcze jakiś grosz by ci wpadł za starą
maxim1000 Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Opublikowano 9 Maja 2009 ale kupić używaną i tez nie wiadomo po jakim czasie padnie coś w niej a różnica kosztów nie wydaje mi się taka duża
Doman13 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 remont skrzyni kosztuje z reguły tyle co używana skrzynia (ok 600-700 zł) zrobisz jak uważasz. Ja miałem taki sam przypadek jak Ty około 2 lata temu. Wtedy wymieniłem olej wlałem do skrzyni ceramizera i jeżdżę do tej pory (około 50000km od wlania tego wynalazku) jak zgrzytało to dalej zgrzyta (szczególnie przy redukcji) ale biegi wchodzą i nie wyskakują i nic złego się, poza zgrzytami, nie dzieje. Ale zrobisz jak uważasz...
maxim1000 Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Opublikowano 9 Maja 2009 w tym cały problem ten zgrzyt mnie meczy nie lubię słyszeć jakichś zgrzytów trzasków itp.
Doman13 Opublikowano 9 Maja 2009 Opublikowano 9 Maja 2009 no to wymieniaj skrzynię, ale tylko na taką po remoncie. Albo remontuj swoją.
Rekomendowane odpowiedzi