Muskel1 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Czujnik NOx siedzi zaraz za turbiną na poniższym rysunku numer 3. Przewody idą do sterownika czujnika NOx (na rysunku J583). Sterownik siedzi przy przednim pasie. Montageübersicht - Lambdasonde.pdf NOx-Geber aus- und einbauen.pdf Edytowane 21 Kwietnia przez Muskel1
protoss Opublikowano 21 Kwietnia Autor Opublikowano 21 Kwietnia 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): W pierwszej kolejności optycznie, czy nie jest gdzieś uszkodzona/nagryziona. Nawet nie wiem gdzie to jest😀 Muskel1 bardzo dziękuję Ci za pomoc!
Muskel1 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Trzymam kciuki aby to nie był uszkodzony czujnik NOx, bo to spory wydatek
protoss Opublikowano 23 Kwietnia Autor Opublikowano 23 Kwietnia Proszę jeszcze o informacje czy z takim błędem można jeździć czy raczej jazda jest niecalecana?
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Myślę, że prędzej czy później może pojawić się na FISie informacja o usterce układu AdBlue i końcowe odliczanie od 1000 km.
Muskel1 Opublikowano 23 Kwietnia Opublikowano 23 Kwietnia Dodatkowo z tym błędem możesz nie dostać przeglądu, gdyż jest on powiązany z układem oczyszczania spalin, który na przeglądzie musi być sprawny.
protoss Opublikowano 23 Kwietnia Autor Opublikowano 23 Kwietnia Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Dodatkowo z tym błędem możesz nie dostać przeglądu, gdyż jest on powiązany z układem oczyszczania spalin, który na przeglądzie musi być sprawny. Muskel1 poraz kolejny dziękuję. Jestem już umówiony do ASO. Pozdrawiam Bohaterze 1
protoss Opublikowano 23 Kwietnia Autor Opublikowano 23 Kwietnia 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): Bez przesady😉 Daj znać jak się skończyło. Pewnie
protoss Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Aktualizacja: W poniedziałek miałem dłuższą trasę: 2 x po 30 km z przerwą ponad 2h czyli przejechałem 30 km zaparkowałem auto na > 2h i powrót do domu. Wtorek, Żonka odwoziła córę do żłobka - check engine się pali. W dniu dzisiejszym kontrolka się nie zapaliła. Może auto nauczyło się robić fochy od Żonki A tak na serio - błędy te same. Kontrolka na ten moment się nie pali ale ten Nox pewnie wymaga uwagi i dalszej dianozy. skan24-04-2024.txt
protoss Opublikowano 24 Kwietnia Autor Opublikowano 24 Kwietnia Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): No samo się nie naprawi To samo powiedziałem mojej żonie
protoss Opublikowano 8 Maja Autor Opublikowano 8 Maja Byłem dzisiaj w ASO... Niestety trafił się najgorszy wariant czyli czujnik do wymiany... Część została już zamówiona i wymiana odbędzie się w następny czwartek. tak czy siak Kolego Muskel1 po raz kolejny dziękuję za fachowe porady, cenne wskazówki i nową porcję wiedzy
protoss Opublikowano 8 Maja Autor Opublikowano 8 Maja 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Jaka cena naprawy? Diagnoza + część + wymiana 3400
protoss Opublikowano 8 Maja Autor Opublikowano 8 Maja 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): No czujnik NOx jest niestety bardzo drogi🫤 No wspominałeś wcześniej... co zrobić... z czasem wszyatko się psuje😕
Muskel1 Opublikowano 8 Maja Opublikowano 8 Maja Dokładnie. Ja też ostatnio 1450 € za naprawę zapłaciłem. Nieszczelność płynu chłodniczego między głowicami. Zawórek plastikowy i kilka uszczelek jakieś 250€ a reszta robocizna, bo trzeba dużo porozbierać aby to wymienić. Tak to jest.
protoss Opublikowano 8 Maja Autor Opublikowano 8 Maja 10 minut temu, Muskel1 napisał(a): Dokładnie. Ja też ostatnio 1450 € za naprawę zapłaciłem. Nieszczelność płynu chłodniczego między głowicami. Zawórek plastikowy i kilka uszczelek jakieś 250€ a reszta robocizna, bo trzeba dużo porozbierać aby to wymienić. Tak to jest. Oby jak najmniej i najrzadziej takich napraw. Wszystkiego dobrego Panie Kolego! 1
Rekomendowane odpowiedzi