mravel Opublikowano 25 Kwietnia Opublikowano 25 Kwietnia czym kleicie szybe do materialu dachu? Odkleja mi sie w a5 a problem jak wiem dotyczy i a4 b7 i a4 b6 w cabrio. Widzialem zestawy. do podklejania szyb ale szkoda mi troche 400 pln na ich zakup. Na pewno szyba do materialu klejona jest innym klejem niz silikon. Bardziej wyglada mi to na jakis dwuskladnikowy klej / rodzaj kropelki w gelu.
mravel Opublikowano 25 Kwietnia Autor Opublikowano 25 Kwietnia wiem ale nie moge znaleźć nazwy. Są dostępne zestawy jednej firmy z de za ok 400 zł z jakimś klejem dwuskładnikowym. W USA kleja to znów klejem który dostępny jest na rynek amerykański i ściągnięcie go do PL to około 200 pln za 60 ml
_Michał_ Opublikowano 10 Października Opublikowano 10 Października Witam Ja miałem ten sam problem w A3 8P cabrio szukałem i szukałem aż znalazłem parę filmów jak podklejają na klej do szyb zakupiłem przez znany portal, żyletką zeskrobałem stary podkład jak by ten aktywator jak czarny mazak z szyby ale nie do końca bo ciężko schodziło odtłuściłem uchyliłem trochę dach aby spokojnie naciągnąć ręka poszycie bez naprężeń przycisnąłem kostką brukową napoczątku chciałem zapierać listwami o sufit w garażu ale tak było łatwiej napchałem tyko ręczników od wewnątrz aby miało na czym się oprzeć i jest bajka potem można delikatnie dociąć skalpelem tam gdzie dało się za dużo ale miejscami gdzie nie wyszło nikt by nie poznał po nocy około 12H jak zamknąłem dach odrazu inne naprężenie i wygląd z zalewaniem niema problemy od paru miesięcy. Klej to sika sikaflex 30zł Ps. uważać przy czyszczeniu na kable od podgrzewania szyby.
Rekomendowane odpowiedzi