SkOs Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja Panowie miałem małą stłuczkę. Czy jak wyjmę reflektory i przejadę około 400m to jakieś poważniejsze błędy mi wyskoczą albo coś się przestawi czy śmiało mogę podjechać? (od blacharza do mechanika)
Muskel1 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja To wywali Ci kilka błędów na FISie i dodatkowo zapisane zostaną błędy w sterownikach. Popsuć się nic nie popsuje.
Muskel1 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja Po demontażu i ponownym montażu lamp będziesz musiał ustawić lampy i przeprowadzić nastawy podstawowe lamp programem diagnostycznym.
SkOs Opublikowano 22 Maja Autor Opublikowano 22 Maja ciężki temat tych nastawów? Bo mam VCDS. A ustawie i tak na OSK (co roku ustawiam )
Muskel1 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja Trzeba mieć urządzenie do ustawiania lamp. Sam program diagnostyczny nie wystarczy. Programem diagnostycznym wprowadasz lampy w tryb nastaw podstawowych, następnie kręcisz śrubami regulacyjnymi unami ustawiając lampy i kontrolując na urządzeniu do ustawiania lamp. Zapiszujesz pozycje w programie diagnostycznym.
Langista Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Na OSK czy też raczej SKP nie ogarniają ustawiania świateł bo te przyrządy dokładne nie są. Kiedyś na zwykłe halogeny były ok ale pod dzisiejsze ledowe i ksenonowe światła to za mała dokładność. W A4 B5 jest poradnik jak ustawić światła na płaskiej ścianie, to moim zdaniem dużo dokładniejsze ustawianie jak na SKP.
Rekomendowane odpowiedzi