Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z buczeniem w A4 B9 2.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie chciałbym się na tym forum czegoś doradzić mianowicie jestem posiadaczem nowej A4 B9 Avant 2.0tdi 204km mind hybrid, wersja Sline głównie chodzi o koła 19’’ 245/35/19 obecnie contisport7 wcześniej do 6k jeździłam na Hankokak s evo1 coś takiego. Przy 3000tys km pojawiło się dziwne wycie buczenie z przodu lewą stroną coś jak by tarło trochę jak łożysko więc zgłosiłem problem gwarancyjny mówią wszystko ok, lecz nie dawało mi to spokoju i pomyślałem że pojadę na serwis opon by przełożyli przed na tył tyl i sprawdzić czy hałas się przeniesie Pan powiedział że są wysabkowane opony o i to może powodować buczenie. Zgłaszałem do serwisu co może być powodem tam że tak się dzieje itp… itd kłótnie i tym podobne nie będę się rozpisywał ok myślę założę nowe opony i sprawdzę czy to jest to więc zakupiłem nowe continentale ale przed wymianą cały czas myślę co mogło być tego powodem że wyzabkowalo opony więc wyłączyłem asistanca pasa i okazało się że auto po puszczeniu kierownicy ściąga nos razu na prawo, dobra reklamacja ustawili zbieżność dodam że przez 3000km nie wjechałem w żadną dziurę ani nie jeździłem po krawężnikach. Wymieniłem opony na nowe z nową geometrią dalej to samo ciągle słychać buczenie i dalej jakby auto ściągało na prawą stronę ale już nie tak jak było więc opony można wyeliminować łożyska niby sprawdzali i całe zawieszenie nic nie wykazuje pytanie jeśli nie opony to co łożysko, coś w skrzyni ale w nowym aucie. Czy macie kogoś Wrocław okolice kto pomógł by zdiagnozować ten problem. 

Opublikowano

jedz sam na dobrą geometrię niech sprawdzą ustawienie kół przod-tyl czy ktoras nie ucieka. u mnie w aso twierdzili ze wszystko jest dobrze a na geometrii wszystko na czerwono, taki mają próg akceptacji. kierownica sie dobrze prostuje po zawracaniu? buczenie to moze byc wina przegubu, nawet wewnetrznego. i wtedy tez moze sciagac. a oni tego nie dojdą ani nie sprawdzą. 

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, GMarek napisał(a):

Dzisiaj ustawili geometrię była mała korekta ale dalej coś wyje oni twierdzą że nic nie słyszą i robią ze mnie wariata a kto by się nie przejechał każdy słyszy, dziękuję ci za radę na pewno to sprawdzę i myślę żeby pojechać na niezależny serwis 

Tak kierownicą się prostuje, wcześniej faktycznie lekko uciekała jak dała ją prosto i puściłem od razu auto skręcało teraz jest lepiej kierownica prosto ale czuję że auto ściąga nie może przejechać 100m np na autostradzie czy S a miałem zastępcze też A4 w avant i przy 120 przejechałem 400m przy 120km/h z puszczona kierownica. Więc moim zdaniem coś się dzieje w aucie i albo to wiedzą i nie chcą powiedzie może klient przejeździ dwa lata lub faktycznie nie potrafią tego zdiagnozować. 

Opublikowano

ściąga przy przyśpieszaniu czy jadąc na "luzie/bez gazu"?

Edytowane przez RALF76

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Rozwiązałeś problem?

U mnie jest identycznie dziwne buczenie

dzisiaj spróbuję nagrać filmik

Byłem u jednego mechanika to tez stwierdził że to wina opon ale mam wrażenie że to bardziej łożysko?

Rozmiar felg ten sam co u ciebie opony hankook ventus s1 evo3

Edytowane przez soszka2