Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca Cześć. Czujnik założony ori, klima zrobiony serwis i śmiga elegancko. Lecz błąd chodzącego wentylatora nadal pozostał. Vcds pokazuje takie wartości. Wentylator uruchamia się odrazu gdy włączę stacyjkę
Muskel1 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Sprawdź jakie masz wskazania z czujników temperatury spalin. Być może któryś z nich pokazuje głupoty.
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca 48 minut temu, Muskel1 napisał(a): Sprawdź jakie masz wskazania z czujników temperatury spalin. Być może któryś z nich pokazuje głupoty. Gdzie to sprawdzić?? A widzisz wyżej, że temp płynu na wyjściu pokazuje 90 A na wejściu 32? Może tu jest problem? Auto stało 30min nie odpalone po jeździe
Muskel1 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca No przeoczyłem. Trochę za duża rozbierznosc, zważywszy na to, że auto stało 30 min, temp powinna spaść.
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): No przeoczyłem. Trochę za duża rozbierznosc, zważywszy na to, że auto stało 30 min, temp powinna spaść. Tam jest jakiś czujnik?
Muskel1 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Tak, na wyjściu chłodnicy jest czujnik temp. G83.
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca 42 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Tak, na wyjściu chłodnicy jest czujnik temp. G83. Jak myślisz, on może być powodem? Jutro z rana podepnę kompa to bym sprawdził wartości po całej nocy postoju auta
Muskel1 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Jeżeli pokazuje głupoty to może to być przyczyną. Spawdź także wartości temperatur czujników temperatury spalin na zimnym oraz rozgrzanym silniku, bo to też może być przyczyną.
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca 9 minut temu, Muskel1 napisał(a): Jeżeli pokazuje głupoty to może to być przyczyną. Spawdź także wartości temperatur czujników temperatury spalin na zimnym oraz rozgrzanym silniku, bo to też może być przyczyną. A gdzie te wartości sprawdzić? Pokierujesz proszę?
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca 5 minut temu, Muskel1 napisał(a): W sterowniku silnika w blokach pomiarowych. A ile tych czujników spalin jest?
Muskel1 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Są 2, jeden przed, drugi za dpfem. Czujnik temp. spalin 1 i czujnik temp. spalin 2.
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Są 2, jeden przed, drugi za dpfem. Czujnik temp. spalin 1 i czujnik temp. spalin 2. Okej. Jutro sprawdzę rano i dam znać. Dziękuję Na szybko zapytam, gdzie to powinno być zamontowane dokładnie?
Muskel1 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Jeżeli się nie mylę, to jest to osłona tylnych sprężyn na wahaczach.
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Jeżeli się nie mylę, to jest to osłona tylnych sprężyn na wahaczach. Gdzie to dokładnie ma być? 😅
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca A i no, przypomniało mi się, że ręczny sam nie odpuszcza gdy chce ruszyć. Zmieniłem w adaptacji by puszczał bez wciśniętego pedału hamulca. Nic to nie dało
Diego1121 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): A pasy masz zapięte? Tak mam
Rekomendowane odpowiedzi