Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zamki w tylnych drzwiach A4 B7 nie działają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam a4 b7 2006r, sedan 2.0 tdi.

Kupiłem auto z niedziałającymi szybami przednimi( przod elektryka tył korby). Zwlekałem z naprawą aż przy okazji nagle przestał działać centralny zamek. Na szczęście drzwi zostawiłem otwarte bo klucza do wkladki włożyć sie nie dało. Oddałem auto do mechanika. Mechanik oddał mi auto po 3 tygodniach z informacją ze szyby juz działają, wkładka zrobiona ale centralny z pilota nie i sama wkładką mogę zamknąć tylko przednie drzwi. Tylne zero reakcji, nie zapala sie światło w suficie po ich otwarciu. Mechanik dodał że został wymieniony moduł komfortu. Z tego co wyczytałem to jeden pies jaki moduł się włoży do b7 ze to nie b6. Dodał również ze trzeba wymienić zamki z tylu ale nie moze zamówić. Długo zwlekałem z naprawą i stwierdziłem ze sam wymienię te zamki. Kupilem dwa używane i drzi z tylu nadal nie działają. Ktoś jest wstanie pomoc ? Ani lewe ani prawe tylne drzwi nie chca sie zamykać oraz nie działa centralny zamek.

Opublikowano

Pewnie włożył nie taki moduł komfortu (dla 4 elektrycznych szyb zamiast dla 2, te moduły dla 4 el. szyb są tańsze). Wymiana na poprawny moduł, kodowanie pilota i powinno śmigać o ile wiązka jest ok.

Opublikowano (edytowane)

jak masz możliwość to podłącz auto pod komputer, zrób skan wszystkich modułów i wrzuć je na forum. Przyczyn może być wiele. Skoro drzwi nie działały od kupna auta to możliwe, że padł moduł komfortu (który wymienił mechanik tylko nie wiadomo, czy na właściwy), padły zamki (choć wątpię by padły obydwa, a tak w ogóle to w zamkach padają zazwyczaj tylko mikrostyki, które nie są konieczne do działania samego mechanizmu zamka). Możesz też zaglądnąć do przewodów, które znajdują się w przelotkach między tylnymi drzwiami a budą - często przerywają się w nich przewody. 

Kolejna sprawa to co to za mechanik, który trzyma auto 3 tygodnie i nie jest wstanie naprawić, jakby się wydawało w miarę prostej usterki.

Mechanik jak wymienił moduł komfortu powinien dopisać do niego piloty - jak tego nie zrobił to znaczy, że naprawdę ma małe pojęcie o naprawach tego typu lub moduł który wsadził też nie jest sprawny.

Edytowane przez Lukasz_mk2
Opublikowano

Obstawiał bym ten moduł jednak. Bo i lewe i prawe drzwi nie reagują. Pytanie jaki moduł komfortu muszę kupić skoro mam już innny na miejscu a nie mam pojęcia o jakich nr był wczesniej. Aso nie chce mi udzielic informacji o tym co bylo po nr vin. Ma ktoś może pomysł jak to ugryźć?

Opublikowano

Rozkoduj numer vin w tym wątku:

Wyjdzie jakie masz wyposażenie i do tego dobierz moduł.