Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A4 B6 1.8T dławi się po obciążeniem

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Mati97532,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a4 b6 1.8t bdb LPG ośka po wirusie. Podczas przyspieszania na LPG dławi się ale nie za każdym razem, mam wrażenie że trochę koni uciekło w ostatnim czasie. Po odpięciu sondy lambda 1 przed katem nie pali błędu,tak powinno być? Druga sonda usunięta z softa i pompa powietrza wtórnego. Na pb niby nie szarpie ale jedzie bez szału. Po odpięciu sondy nie ma żadnej różnicy w przyspieszaniu. Co to może być ? Proszę o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam 

Opublikowano

Logi porób, szklanej kuli nikt nie ma. Lpg pewnie do regulacji jak w 99% przypadków.

Opublikowano

Ok , zrobię w weekend. Ale czy to normalne że sonda nie pali błędu po odpięciu?

Opublikowano

Nie. Może pomyliłeś kostki.

Opublikowano

No właśnie nie. Odpieta jest czarna,kabel wyciągnięty na górę głowicy żeby mieć pewność. Błędu brak. Nie robię tego pierwszy raz. Zastanawiam się czy koleś jak wyłączał sondę za katem czegoś przez przypadek nie usunąl za dużo. 

Opublikowano

Odepnij przeplywke i zobacz czy masz błąd. Może wywalił całą tablicę błędów jak to robił chłop bez pojęcia.

Opublikowano

Ok , dam znać po pracy czy pali błąd od przepływki 

Opublikowano

No niestety,po odpięciu przepływki zero reakcji. Jedzie tak samo nie pali żadnego błędu 😔

Opublikowano (edytowane)

W poniedziałek jadę do tego faceta  co mi to robił,niech zobaczy o co w tym chodzi. 

Edytowane przez Mati97532
Opublikowano

To masz wszystkie błędy w gratisie wyłączone 😄

Opublikowano

Wgrał jakiegoś gotowca nawet pewnie bardzo nie wiedział co tam jest. Myślisz że co teraz można z tym zrobić?

Opublikowano (edytowane)

Nic. Niech wgra serie i odda kasę. Gaz miałeś regulowany po tym c*pie?

Edytowane przez przem8
Opublikowano

Tak. Przerabiałem instalacje bo była za słaba. Ogólnie po programie było wszystko ok tylko paliło błąd od sondy 2 i Sai po roku od programu pojechałem żeby to usunąć ( myślałem że zrobił od razu z programem ale nie) a nie miałem możliwości wcześniej jechać. Początkowo nie zauważyłem nic dopiero na strjeniu LPG mówi że nie widać korekt krótkoterminowych i że ustawia tak na oko. Gazownik świetny ogólnie. Również kazał mi jechać do tego koleszki. Pojadę w poniedziałek i dam znać co powiedział. Ewentualnie co zrobił. Dzięki za pomoc co dwie głowy to nie jedna 😁

Opublikowano

Wszystko zaczęło się sypać po usunięciu sondy i Sai. Przedtem cały rok na tym programie było wszystko super. 

• Rozwiązanie
Opublikowano

Już wiadomo, sonda 1 była usunięta z tablicy błędów. Wszystko poprawione. Wyszedł błąd p0135 grzałka. Sonda wymieniona auto po regulacji LPG . Wszystko super, jedzie aż miło. Dzięki za pomoc.