Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chiński ambiente light (symphony) w miejsce QQ1 albo QQ0 w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka ,

Kilka przemyśleń na temat produktu symphony led .

Gdzie kupiłem konkretnego linka nie daje bo jest tego dużo i ciągle się zmieniają wersję.

Minusy :

- pobór prądu w spoczynku , to udało mi się kompletnie obejść - jak to zostało podłączone elektrycznie  jest trochę TUTAJ

- apk sterująca .

Należy się podłączyć bluetooth , brak możliwości personalizowania .

Miałem nadzieje że "opening sequence" będzie można spersonalizować np czerwony narastający kolor  , niestety jestem skazany na tęczowe zwycięstwo...

Sporo wbudowanych presetów nie nadaje się wg mnie do użytku , bardziej na bazar .

Dodatkowo jest możliwość przełączania wbudowanych presetów za pomocą dołączonego przycisku . Niestety nie ma opcji edycji listy. Jedziemy po kolei chyba z 15 presetów .

Plusy :

- w zasadzie dowolna ilość kolorów 

- możliwość ustawienia jasności 

- dosyć równomierne pokrycie barwy światła.

- relatywnie tanio 

Podsumowanie.

Jak to wygląda - kwestia gustu. Czy mogę polecić?  W przypadku jak ktoś nie posiada oświetlenia qq jak najbardzie . Będzie tanio i szybko .

Jeśli ktoś ma qq1 i nie zależy mu na efekcie "pływania " myślę że można poszukać opcje bez symphony z pojedynczym ledem do podłączenia na światłowód .

Ja dodałem sobie pracy poprzez instalacje paska ledowego w miejsce oryginalnych światłowodów w drzwiach i uchwycie na kubki . Można to zrobić sszybciej,  do kubków dodać projektor led  a w drzwiach upchać pasek led nad dekorem.

W zasadzie używam tylko jednego koloru + tęczowe otwarcie (na wesoło) sterowanie podłączyłem do oryginalnego qq1 więc włącza się przy otwarciu drzwi i kiedy nastaje zmrok.

Pozdro  

Edytowane przez Lukaa5

Opublikowano

a napiszesz coś więcej o radyjku? nadaje się to?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, wuPiotrek napisał(a):

a napiszesz coś więcej o radyjku? nadaje się to?

Jak to z tymi chińczykami to trzeba uważać co jest w opisie . 

Brałem niby najwyższy model z wszystkim co tam oferują .To nie jest mój pierwszy android z chin w aucie .

Pomimo tego że posiadałem oryginalnie android auto to zakup uważam za udany.

Minusy:

- dość czasochłonny montaż , trzeba rozebrać kratkę wentylacyjną

- bluetooth nie pozwala na podłączenie urządzeń peryferyjnych (tylko telefon do rozmów / muzyki) możliwe że są różne wersje mi sprzedawca o tym nie powiedział.

- lekko wibrowało po krótkim czasie / udało się to wyeliminować podkładając trochę pianki izolacyjnej do drzwi pomiędzy ekran a listwę dekor)

- komputer zapisuje dwa błędy komunikacyjne z ekranem (co jest dość oczywiste)

- okazjonalnie potrafi się zawiesić

Plusy :

- normalny system android ( można zainstalować apk z play stora np gmail, youtube, fuelito, torque,track my car, googlemaps,waze czy yanosik)

- w zasadzie pełne wsparcie multifunkcyjnego pokrętła i guzików ( np klikam guzik mapki w aucie koło multifunkcji i włącza się mapa czy inna tam wybrana aplikacja. Mam spotyfy wszystkie            guziki obsługi działają )

- większy dotykowy ekran.

- radio jest podłączone do oryginalnego wzmacniacza MIB

- możliwość płynnego przechodzenia do oryginalnego menu mmi

- instalacja plug and play , wszystko wpinamy za pomocą dołączonych złączek " na przelotkę"

Jak to się używa , bardzo dobrze.

Mam zainstalowaną apkę (autostart) która automatycznie po uruchomieniu auta odpala takie apki jak track my car, waze ( działa w tle informuje o zagrożeniach drogowych i mandatowych) , torque ( mam ustawiony alarm DPF ).A torque podłączyłem za pomocą kabla USB w chińczyku są dwa dedykowane porty usb. 

Z oryginalnego MIB zrobiłem htospot wifi. ale można też włązyć kartę sim bezpośrednio do tego radia.

Edytowane przez Lukaa5

• 4 miesiące temu...