Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Odczyt mapy pamięci EEPROM licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

W mojej AUDI chciałem odczytać mapę pamięci EEPROM licznika,

w której są zapisane różne parametry auta min.: olej, kod immobilizera, przebieg, itp.

Czy można to zrobić za pomocą interfejsu diagnostycznego OBDII i odpowiedniego

oprogramowania? Jeśli tak, to jakim oprogramowaniem?

Czy macie koledzy takie oprogramowanie? Jeśli tak, to czy moglibyście udostępnić?

Czy mógłby ktoś z kolegów opisać poszczególne komórki mapy pamięci EEPROM, co w nich jest zapisane?

Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Podaj maila to Ci podeślę programik, którym ponoć można odczytac przebieg, jeszcze u siebie nei sprawdzałem ale moze jutro wieczorem to zrobię :D

Także będziesz królikiem doświadczalnym :tongue4:

Opublikowano

Możesz podać nazwę tego programiku ??

Opublikowano

Program nazywa się VAG EEPROM i dziala tylko do rocznika 99 i chyba tylko z kabelkiem na COM ;(

Dziś sprawdzałem i nie idzie u mnie :( No fund ECU :bag:

Opublikowano

Witam wszystkich

W mojej AUDI chciałem odczytać mapę pamięci EEPROM licznika,

w której są zapisane różne parametry auta min.: olej, kod immobilizera, przebieg, itp.

Czy można to zrobić za pomocą interfejsu diagnostycznego OBDII i odpowiedniego

oprogramowania? Jeśli tak, to jakim oprogramowaniem?

Czy macie koledzy takie oprogramowanie? Jeśli tak, to czy moglibyście udostępnić?

Czy mógłby ktoś z kolegów opisać poszczególne komórki mapy pamięci EEPROM, co w nich jest zapisane?

Z góry bardzo dziękuję.

Pozdrawiam

Paweł

wiekszosc danych,jak przebiek,serwis-mozna Vag Comem,immo tez mozesz tym zakodowac,ale do "zdjecia" pinu Vag Tacho

a co tak konkretniej cie interesuje?

Opublikowano

Vag Tacho w jakiej wersji pociągnie liczniki z rocznika 1998r i 2000r? Szykuje się do zmiany na fis i juz jedzie do mnie licznik z 2000r a nie wiem jaki kabelek zakupić aby wyciągnąć PIN do immo z nowego licznika.

pozdro

Opublikowano

LIcznika z twojego rocznika nie ugryziesz żadnym fejsem. Pozostaje Ci wyjęcie i na stół masz tam dwaa rodzaje pamięci bez fisa 93C56 i FIS lub UK NSI 93S56 wyszstko w wersji SMD [br]Dopisany: 08 Maj 2009, 23:42_________________________________________________

Vag Tacho w jakiej wersji pociągnie liczniki z rocznika 1998r i 2000r? Szykuje się do zmiany na fis i juz jedzie do mnie licznik z 2000r a nie wiem jaki kabelek zakupić aby wyciągnąć PIN do immo z nowego licznika.

pozdro

Jeśli to będą VDO to powinien sobie poradzić jeśli to będzie Jager lub MM nie ma szans.

Opublikowano

Jak chcesz mieć pewność to magic dash, można by i próbować vag k+can comanderem ale uważaj bo to klon a one czasami lubią zrobić psikusa nawet przy odczycie.

Opublikowano

OKI dzięki za informacje.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam te samo auto,tzn 1,8t tylko anb ale licznik jeagar z 99r. Dokladnie d80920900d...ja odczytalem pin z vag tacho, interfejs 2.4 ale musialem wybrac MIG... MARELLI M73 V1 (jakos tak).Poszlo wszystko ladnie pieknie :D

Sprobuj,jesli nie jest juz za pozno