NoFart Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Cześć, poniżej informacje w celu doprecyzowania aktualnego statusu i opisu problemu oraz sprawdzonych rzeczy. Aktualny status: - Audi posiadało radio 1 DIN Concert II - Instalacja została z radia 1 DIN - Tunel środkowy i kosz został wymieniony na 2 DIN - Zostało zakupione radio Android → android intelligent navigation system 4s - W zestawie były poniższe kable oraz CAN bus decoder w zestawie był kabel RCD: Opis problemu: Po uruchomieniu radio i próbie wyszukania stacji radiowej, znajduje tylko jedną (lokalną) Sprawdzone rzeczy: 1) Nie zmieniałem nic tylko podłączyłem kabel antenowy do radia → radio odbiera tylko lokalne stacje 1) Podłączyłem AMP CTRL na którym pojawia się 12V z (13) ANT CONT → radio nadal odbiera te same sygnały. 2) Zakupiłem WZMACNIACZ ANTENOWY SYGNAŁU FM RADIO 12V. Podpiąłem razem AMP CTRL + ANT CONT + czerwony przewód ze wzmacniacza a kabel antenowy do radia → nic nie pomogło Podsumowanie: Mam przeczucie że coś pominąłem. Bo nie ważne co zrobię wygląda to tak jakby wzmacniacz antenowy się nie uruchamiał. Czy coś podłączyłem źle? Edytowane 27 Czerwca przez NoFart
NoFart Opublikowano 4 Lipca Autor Opublikowano 4 Lipca Temat można zamknąć po podłączeniu tylko 7 (ISO) radio odbierało bardzo słabo, prawdopodobnie po podpięciu 6 (Fakra) i 7 przez adapter poniżej do radia android to uruchamia się wzmacniacz anteny a tym samy mamy lepszy odbiór adapter:
Rekomendowane odpowiedzi