Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dobranie odcienia kolory ly7q audi a4 b6 2002

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, w niedzielę miałem nie przyjemne spotkanie z sarną, uszkodziłem lampę zderzak błotnik lewy i lewe drzwi. Przez te parę dni ogarnąłem temat do stanu takiego że kupiłem lampę drzwi maskę i zamiennik błotnika do malowania, auto aktualnie jest złożone(zdjęcia na dole) ale do rzeczy. Jako iż błotnik jest zamiennikiem do malowania maska z innego auta w średnim stanie i drzwi z innego auta niby w tym samym kolorze ale z innym odcieniem niż mam całe auto. W domu mam niemiecki spray o (k-auto) kod ly7q 150 ml i 100ml dorabianego lakieru w sklepie z lakierami też tylko z kodu lakieru ly7q. Jako iż teraz potrzebuje litr lakieru aby pomalować zderzak maskę błotnik i drzwi potrzebuje dorobić lakier. Problem polega na tym że byłem dziś w sklepie z lakierami(dorabiana 100 była od innego sklepu) i wychodzi im kolor lakieru zbyt ciemny niż mam całe auto( kolor identyczny jak dorobili mi parę miesięcy temu w innym sklepie), dziś wziąłem spray k- Moto który mi został i lakier o tym samym kodzie który miałem już wcześniej dorabiany. No i różnica w odcieniu jest driametralna, odcień z puszki pasuje mi idealnie do całego auta a drugi lakier jest za ciemny. Co w takiej sytuacji Panowie? Wrzucam zdjęcia blaszek które pomalowałem sprayem k-moto ly7q i blaszkę pomalowana dorabianym lakierem tylko po kodzie ly7q.

Opublikowano
  • Autor

Wszystko opisane na zdjęciach skąd ta różnica odcieni w tym samym kodzie lakieru puszka i dorabiany lakier ? Jak to ogarnąć żeby dorobili mi lakier taki jak jest w puszce k-moto bo ten pasuje mi do reszty koloru auta tak jak widać na zdjęciach 

IMG_20240627_203939.jpg

IMG_20240627_204028.jpg

IMG_20240627_204121.jpg

IMG_20240627_204155.jpg

Opublikowano

Weź klapkę wlewu oleju i z tym jedź aby dorobili bazę, w 99% jak farbiarz kumaty i ma sprawny sprzęt to dorobi w punkt.

Opublikowano
  • Autor

Niby ten sam kod ly7q 

IMG_20240627_204250.jpg

Opublikowano

Co do różnicy w kolorze, wystarczy że Twoje auto miało kilka razy lepszy wosk nałożony, było mniej na słońcu przed dłuższy czas i barwa będzie ciemniejsza.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Langista napisał(a):

Weź klapkę wlewu oleju i z tym jedź aby dorobili bazę, w 99% jak farbiarz kumaty i ma sprawny sprzęt to dorobi w punkt.

Byłem dzisiaj z klapką paliwa. Zrobił testową setkę i wyszła mu identycznie jak w poprzedniej innej lakierni parę miesięcy temu( za ciemny odcień) kazał mi przywieść większy element ale zaczynam wątpić czy oni potrafią to ogarnąć 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Langista napisał(a):

Co do różnicy w kolorze, wystarczy że Twoje auto miało kilka razy lepszy wosk nałożony, było mniej na słońcu przed dłuższy czas i barwa będzie ciemniejsza.

Jest jaśniejsze całe auto, kilka elementów też było malowanych przez poprzedniego właściciela ( kolor dobrali idealnie) a tutaj teraz jest problem 

Opublikowano
  • Autor

Snapchat-551432408.jpg

Opublikowano
  • Autor

Coś tam panowie się dowiedziałem, na stronie Standox wychodzi na to ze jest 8 odcieni tego kodu lakieru wrzucam screana najwiekszej róznicy w odcieniu tego samego kodu moze ktoś bedzie miał taki problem jak ja i mu to pomoże image.png.5455252699269805bea543cd3f51dcc1.png

Opublikowano
  • Autor

image.png.4e4ad5777333ad1fdbd3a121302697d2.png

Opublikowano

Zmień w takim razie farbiarza. Mnie jakoś potrafił po klapce wlewu dobrać idealnie kolor.

Opublikowano

Jedź do sklepu gdzie dobierają lakier samochodem i niech dobiera odcień przy świetle dziennym. 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Rob@k napisał(a):

Jedź do sklepu gdzie dobierają lakier samochodem i niech dobiera odcień przy świetle dziennym. 

W mojej okolicy to sami partacze, byłem autem zrobił setkę testową ( nie wiem czy po kodzie czy se spektrofotometru bo też przykładał) i wyszedł mu zły odcień. Dziś pojechałem zostawiłem im stare drzwi w dobrym kolorze i mają rzeźbić, formalnie zamówione litr bazy ale jeśli okaże się że odcień im nie wyjdzie to przecież tego nie wezmę, nie chce jeździć łaciatym a  dobranie lakieru idealnie to połowa sukcesy naprawy po szkodzie.