Grzesiekm40 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Witam mam problem z silnikiem 1.8 arg,mianowicie na zimnym po odpaleniu na ssaniu przez jakieś 15 sekund ładnie pracuje,po tym czasie jest delikatny skok obrotów tak jakby coś się włączyło i zaczyna się falowanie delikatne szarpanie i jakiś dziwny chalas w kolektorze ssacym, jak ssanie się skończy to wszystko wraca do normy i ładnie pracuje,czujniki wszystkie sprawne,przeplywomierz, przepustnica podmieniane,sonda nowa ale myślę że może z nią coś nie tak,błędów brak
Patrykbfb Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Pewnie pompa powietrza wtórnego się włącza i jest to normalny objaw
Grzesiekm40 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca 7 minut temu, Patrykbfb napisał(a): Pewnie pompa powietrza wtórnego się włącza i jest to normalny objaw Mówisz o gruszce podciśnienia?
Grzesiekm40 Opublikowano 28 Czerwca Autor Opublikowano 28 Czerwca 2 minuty temu, Grzesiekm40 napisał(a): Mówisz o gruszce podciśnienia? A już wiem o czym mówisz, ja właśnie nie widziałem żebym wogule tą pompę mial
Patrykbfb Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Godzinę temu, Grzesiekm40 napisał(a): A już wiem o czym mówisz, ja właśnie nie widziałem żebym wogule tą pompę mial Ta pompa dogrzewa katalizator trochę wtedy podlewa paliwem dlatego nierówno pracuje
Grzesiekm40 Opublikowano 29 Czerwca Autor Opublikowano 29 Czerwca 6 godzin temu, Patrykbfb napisał(a): Ta pompa dogrzewa katalizator trochę wtedy podlewa paliwem dlatego nierówno pracuje A mógłbyś mi określić gdzie ona się znajduje
przem8 Opublikowano 29 Czerwca Opublikowano 29 Czerwca Idz po plastikowej rurce od filtra powietrza i znajdziesz. W b6 jest za prawym nadkolem wiec w b5 pewnie jest podobnie .
Grzesiekm40 Opublikowano 29 Czerwca Autor Opublikowano 29 Czerwca 1 godzinę temu, przem8 napisał(a): Idz po plastikowej rurce od filtra powietrza i znajdziesz. W b6 jest za prawym nadkolem wiec w b5 pewnie jest podobnie . Ok dzięki, później będę sprawdzał ale jak wymieniałem sonde to zdejmowałem obudowę filtra i nic takiego tam nie widziałem
Grzesiekm40 Opublikowano 1 Lipca Autor Opublikowano 1 Lipca W dniu 29.06.2024 o 08:23, przem8 napisał(a): Idz po plastikowej rurce od filtra powietrza i znajdziesz. W b6 jest za prawym nadkolem wiec w b5 pewnie jest podobnie . Zdjolem dziś obudowa filtra ,nie ma tam żadnej pompki niestety
Grzesiekm40 Opublikowano 1 Lipca Autor Opublikowano 1 Lipca 9 godzin temu, Patrykbfb napisał(a): A masz coś takiego z tyłu głowicy? Tak mam,miałem zmieniany silnik,w poprzednim silniku tego nie było a w tym jest ale zaslepilem to Nikt nie miał podobnej sytuacji?Podpowie ktoś cos
Rekomendowane odpowiedzi