Krzysiek 941 Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca (edytowane) Cześć, rozważam zakup audi a4 b9. Do tej pory nie posiadałem audicy ale ten model przypadł mi do gustu. Szperam na otomoto ale ceny są tak zróżnicowane, że nie wiem ile powinno być warte, jeden kosztuje dobrę 60 tys inny 75 itd. Szukam czegoś max do 85 tys. rocznik nie starszy niż 2017r. Przebieg oczywiście czym niższy tym lepiej. Wymagań dużych nie mam: - manual - klima - fajnie jakby miał oświetlenie wewnętrzne Czy takie autko można kupić za około 60 tys? Np:. Używany Audi A4 - 63 900 PLN170 000 km - Otomoto WWW.OTOMOTO.PL OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska Używany Audi A4 - 75 000 PLN144 251 km - Otomoto WWW.OTOMOTO.PL OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska Używany Audi A4 - 82 900 PLN104 000 km - Otomoto WWW.OTOMOTO.PL OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska Edytowane 5 Lipca przez Krzysiek 941
Krzysiek 941 Opublikowano 5 Lipca Autor Opublikowano 5 Lipca hmmm, rozumiem. Szukam ogólnie max do 85 tys. Pytanie za 60 tys jest ze względu, że są dostępne takie auta np:. na otomoto. A jak byśmy mieli porównać tego za 75000 i 82900 jak wyżej? Dla mnie samochód ma jeździć a czy będzie klima jedno strefowa czy 3, to bez znaczenia
wuPiotrek Opublikowano 5 Lipca Opublikowano 5 Lipca (edytowane) kupisz b9 za 60k z tym ze bedzie w podstawowym wyposazeniu, 2016-2017 i ponad 200k nalotu. jak dobrze trafisz to bedziesz sie cieszyl z jazdy. nie mniej jednak jak masz 85k to dyspozycji to spokojnie mozesz szukac 2017-2018 z mniejszym nalotem. klima 3-strefowa jest naprawde warta doplacenia. lampy led tez (calkiem inaczej auto wyglada, świeżej). oświetlenie wew jest w sumie najmniej ważne, najmniej zmienia (o kolorowe bedzie ciezko w tej kasie). z tych co wyslales ten za 63 jest strasznie biedny. ale jak Ci nie zalezy na wyposazeniu to bedziesz jezdzil i bedziesz zadowolony. wyposażeniem się nie jeździ takze musisz sam zdecydowac. ja bym dołożył do lamp, 3-ramiennej kiery, klimy i chromów napewno. przebieg celował bym w max 150k. roznice w tym za 82 vs w tym za 63 - kierownica - licznik virtual za czym tez idzie wiekszy ekran srodkowy - drive select (maly plus, nigdy tego pewnie nei uzyjesz) - skrzynia (skoro chcesz manual to OK, ja bym celowal w automat) - lepsze fotele - spora roznica w przebiegu czy warto doplacic do wyposazenia - powiem Ci po sobie. kupilem dość gołe auto twierdząc tak samo jak Ty ze wyposazeniem sie nie jezdzi. znajomy w tym czasie mial dosc dobrze wyposazona wersje. po czasie nie moglem juz patrzec na te biedne lampy, kiere i kilka roznych innych elementow wyposazenia, podokładałem sobie wiekszosc rzeczy i wyszło finansowo tyle ze mozna bylo kupic gotowe lepiej wyposazone auto i nie poswiecac czasu na te wymiany Edytowane 5 Lipca przez wuPiotrek
Krzysiek 941 Opublikowano 5 Lipca Autor Opublikowano 5 Lipca (edytowane) Dzięki wielkie kwestia gustu dla mnie oświetlenie wewnętrzne dodaje uroku A jak wygląda kwestia rozrządu, kiedy wymieniać w beznzynie? Edytowane 5 Lipca przez Krzysiek 941
Muskel1 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca (edytowane) 11 godzin temu, Krzysiek 941 napisał(a): Dzięki wielkie kwestia gustu dla mnie oświetlenie wewnętrzne dodaje uroku Tak jak kolega już wyżej napisał, nie kupisz raczej golasa z oświetleniem ambiente, bo takich po prostu nie ma. Są 2 rodzaje oświetlenia ambiente, białe QQ1 oraz kolorowe QQ2. Jak będziesz długo szukał może przy odrobinie szczęścia uda Ci się znaleźć golasa z białym ambiente, a o golasie z kolorowym raczej zapomnij. Jeżeli dobrze widzę na zdjęciach, to żadne z powyższych pojazdów nie ma nawet białego oświetlenia ambiente. Edytowane 6 Lipca przez Muskel1
wuPiotrek Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca (edytowane) 12 godzin temu, Krzysiek 941 napisał(a): Dzięki wielkie kwestia gustu dla mnie oświetlenie wewnętrzne dodaje uroku A jak wygląda kwestia rozrządu, kiedy wymieniać w beznzynie? może trochę dodaje, sam u siebie dołożyłem. ale więcej uroku naprawdę dodaje chromowany grill, ledowe lampy i panel klimatyzacji 3-strefowej. ale to musiał byś na żywo sobie porównać auto-auto bo zdjęcia tego nie oddają. b9 na zwykłych lampach wygląda beznadziejnie, ledowe wyglądają super - takie porównanie. grill bez chromów robi przód nie różniący się od b8, a panel klimy 1-strefowej przenosi nas w czasie 20 lat wstecz za to panel 3-strefowy jest naprawdę ładny i 'nowoczesny' ale to mówię kwestia kasy. jak masz 60-65k to kupisz za to b9 i będziesz jeździł. i wolał bym gołe b9 niż dobrze wyposazone b8. ale jak możesz sobie pozwolić dołożyć do tych 85 to nie zastanawiał bym się bo w tej kasie mozna znalezc fajnie wyposazony 2018 Edytowane 6 Lipca przez wuPiotrek
Muskel1 Opublikowano 6 Lipca Opublikowano 6 Lipca (edytowane) 29 minut temu, wuPiotrek napisał(a): b9 na zwykłych lampach wygląda beznadziejnie, ledowe wyglądają super Już pomijając sam aspekt wizualny, te podstawowe przednie lampy ksenonowe, to świeczki a nie ksenony, które znamy z poprzednich generacji. Otóż w B9 zastosowano ksenony D5S, które mają moc tylko 25 Watt i strumień świetlny 2000 lm. Dlatego nie muszą i nie mają spryskiwaczy reflektorow. Wymóg unijny nakazuje stosowanie samopoziomu i spryskiwaczy w lampach powyżej 2000 lm. W B7 były D1S, w B8 D3S gdzie oba miały moc 35W i strumień świetlny 3200 lm. Ksenony w B9 nie mają porównania do ich poprzedników, a do lamp LED czy Matrix LED już całkiem. Świecą po prostu słabo i to jak dla mnie, osoby która jeździ często po zmroku, jeden z podstawowych aspektów bezpieczeństwa, które powinieneś rozpatrzyć. Edytowane 6 Lipca przez Muskel1
Krzysiek 941 Opublikowano 9 Lipca Autor Opublikowano 9 Lipca Hej, dzięki za rady. Kupione za 74 tys. z takich info: czujniki przód tył, spryskiwacze reflektorów, doświetlanie zakrętów, oświetlenie białe wewnętrzne, manual, 150KM benzyna, skóra, 125 tys km Ogólnie mi się spodobał, maska ma odpryski ale no cóż.... bedę musiał je usunąć Teraz plan na przyciemnianie szyb
Muskel1 Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca 12 minut temu, Krzysiek 941 napisał(a): doświetlanie zakrętów Tego na pewno nie ma, bo fabrycznie nie ma tej funkcji przy tych lampach. Chyba że ktoś grzebał w kodowaniach i uruchomił.
wuPiotrek Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca czyli trafiles dokladnie taki jak chciales gratuluje zakupu, w porzadku cena jak na przebieg, bedziesz zadowolony
Muskel1 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca Czyli kupiłeś auto, z wyposażeniem które Ci odradzano. Zastanawiam się zatem nad sensem otwierania tematu i zapytania o wybór auta, skoro i tak zrobiłeś co chciałeś.
Muskel1 Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca 2 godziny temu, Krzysiek 941 napisał(a): klima manual W B9 nie ma klimatyzacji manualnej. Obie klimatyzacje to klimatronic. Różnica pomiędzy nimi to jedno- i trójstrefowa. Masz zatem jednostrefową.
Krzysiek 941 Opublikowano 10 Lipca Autor Opublikowano 10 Lipca być może tak przesiadłem się z segmentu C więc dla mnie przeskok jest duży.
Koalakm Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca W dniu 6.07.2024 o 11:20, Muskel1 napisał(a): uż pomijając sam aspekt wizualny, te podstawowe przednie lampy ksenonowe, to świeczki a nie ksenony, które znamy z poprzednich generacji. Otóż w B9 zastosowano ksenony D5S, które mają moc tylko 25 Watt i strumień świetlny 2000 lm. Dlatego nie muszą i nie mają spryskiwaczy reflektorow. Wymóg unijny nakazuje stosowanie samopoziomu i spryskiwaczy w lampach powyżej 2000 lm. zupelnie sie nie zgodze. A pisze z doswiadczenia, bo mialem xenon, obecnie mam full led. Xenon swieci dobrze, led troche moze lepiej, ale jakos szoku zadnego nie przezylem a raczej dosc subtelna roznice. W dniu 10.07.2024 o 09:13, Muskel1 napisał(a): Czyli kupiłeś auto, z wyposażeniem które Ci odradzano. Zastanawiam się zatem nad sensem otwierania tematu i zapytania o wybór auta, skoro i tak zrobiłeś co chciałeś. kolega chcial sie rozeznac mniej wiecej na co zwrocic uwage, ale kupujac odpuszczasz pewne rzeczy i pozstawiasz te wymagania na ktorych najbardziej Ci zalezy. W dniu 9.07.2024 o 21:12, Krzysiek 941 napisał(a): dzięki za rady. Kupione za 74 tys. fajne auto, szerokosci 1
wuPiotrek Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca 7 minut temu, Koalakm napisał(a): zupelnie sie nie zgodze. A pisze z doswiadczenia, bo mialem xenon, obecnie mam full led chcialem to samo napisac, mam xenon, znajomy ma full led, przesiadalem sie niejednokrotnie między autami o roznych porach dnia i nie zauwazalem wiekszej roznicy. nie jezdzilem z matrix, moze tam jest inaczej. 2
Rekomendowane odpowiedzi