Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Turbosprężarka do Audi A4 B6 2.0 Benzyna opłaca sie ? jaką Turbo założyć ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obecnie ma 131 KM, chciałem troche podciagnac do 170, jaka Turbine założyć, ile zwiekszy sie spalanie, dodatkowo w samochodznie mam sekwencje LPG

Ewentualnie co można z tym silnikiem więcej zrobić ??

Opublikowano

szkoda nakładu

lepiej kup z T

Opublikowano
  • Autor

No teraz to juz jestem spłukany :(

A samochód Cieżko sprzedać na dodatek szkoda mi tego ile w niego włożyłem, zdezaki S-Line i wogóle, może jednak cos da sie tam jeszcze zrobić ;)?

Opublikowano

...duzo roboty-zmiana wydechu z kolektorem,kolektor ssacy,dolot powietrza,turbo i caly zestaw czujnikow,ktore tym steruja,zmana kompa,intercooler...i jeszcze pare innych pier**l...za duzo roboty... :no:

Opublikowano
  • Autor

ahaaaaaaa, no chyba ze tak :(

Opublikowano

może jednak cos da sie tam jeszcze zrobić ;)?

w wygladzie na pewno da rade cos jeszcze ,ale w mocy-to juz chyba wszystko,co mozesz -zaloz stozek-bedzie fajnie ,basowo warczec,zmien wydech,nie wiem,czy ktos kombinowal z podtlenkiem na Forum-pewnie moznaby samemu to zrobic,zawsze ze 30 kuni by doszlo,ale czy silnik to wytrzyma? ja tego nie wiem-to juz pytanie do mechanikow :gwizdanie:
Opublikowano
  • Autor

no bede musiał przerobic na 2 wyloty wydech bo mam zderzak na 2 S-line z tyłu

Opublikowano

Widzę, że kolega myśli, że wystarczy tylko podłączyć gdzieś turbinę i już będzie 170KM hehe

Pozdrawiam :decayed:

Opublikowano

Montaz zestawu turbo do auta wolnossacego to wydatek rzedu minimum 15k pln, dotego trzeba to jeszcze dobrze wystroic, a nie jest latwo jezeli silnik wychodzil na rynek tylko w wersji N/A.

Opublikowano

ktos kombinowal z podtlenkiem na Forum-pewnie moznaby samemu to zrobic,zawsze ze 30 kuni by doszlo,ale czy silnik to wytrzyma? ja tego nie wiem-to juz pytanie do mechanikow :gwizdanie:

A powiedz gdzie byś chciał tym podtlenkiem strzelać, bo na codzień to chyba nie :wink4: :gwizdanie:

Opublikowano

bo na codzień to chyba nie

...jak to nie,dojezdzajac do swiatel-widze zolte i pstryk,chce kogos szybko wyprzedzic-pstryk...jakbym to mial-wykozystalbym :wink4::polew:
Opublikowano

...jak to nie,dojezdzajac do swiatel-widze zolte i pstryk,chce kogos szybko wyprzedzic-pstryk...jakbym to mial-wykozystalbym :wink4::polew:

Dojezdzasz do swiatel widzisz zolte - pstryk i masz po silniku :decayed: przy takim strzale momentu obrotowego korbowody poukrecasz, podtlenek stosuje sie przewaznie w srenim zakresie obrotow od 3-go biegu w gore zeby nie obciazac zbytnio silnika :wink4:

Opublikowano

Napełnianie butli kosztuje $$ ,a butla szybko się kończy. Jeśli chciałbyś se tak pstrykać na codzień to dużo by cię to kosztowało :gwizdanie:

Opublikowano

Napełnianie butli kosztuje $$ ,a butla szybko się kończy. Jeśli chciałbyś se tak pstrykać na codzień to dużo by cię to kosztowało :gwizdanie:

pewnie tak... :wink4: koszt,to jeden z powodow,dla ktorych nie jest to popularne... :gwizdanie:

podtlenek stosuje sie przewaznie w srenim zakresie obrotow od 3-go biegu w gore zeby nie obciazac zbytnio silnika

wiem,wiem Booster,widzialem popekane tloki od podtlenku...
Opublikowano

dobre... to ja też chcę pstrykać... :polew: słyszałem, że tłoki pękaja tylko w punciakach :decayed: :decayed:

Opublikowano

nie wiem,czy to byl punciak,ale tlok ma pekniety od NOSa :wink4:

e6f4a31e4330b77c.jpg

Opublikowano

nie wiem,czy to byl punciak,ale tlok ma pekniety od NOSa :wink4:

e6f4a31e4330b77c.jpg

Ja bym raczej powiedział, że sprawcą pęknięcia tłoka nie był bezpośrednio tylko NOS, bo na tłoku odbity jest zawór. Możliwe, że po strzale pękł pasek rozrządu.

Opublikowano

calkiem mozliwe :wink4: