Matiii2015 Opublikowano 19 Lipca Opublikowano 19 Lipca Witam ponownie , piszę znów ponieważ nie znalazłem przyczyny grzania się felg w samochodzie po wymianie zaciskow tarcz I klockow. Przewody elastyczne wymienilem , teraz wymienilem lozysko firmy skf z piasta i dalej to samo grzeje sie felga, nawet wsadziliśmy drugie zaciski tłoczki się cofają na neutralnym auto się toczy bez problemu, płyń hamulcowy wymieniony, klocki mają luz nie siedzą ciasno. Miał ktoś taki przypadek że mu dalej się kola grzały, bardzo proszę o pomoc . Pozdraeiam
RaThek Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Czytałem Twój poprzedni temat, napisałeś tam że zblokowało Ci jedno koło ale nie napisałeś czemu. Napisałeś też że po wymianie zacisków z drugiej strony też zrobił się problem więc może te zaciski jednak są przyczyną? Generalnie to ja bym szukał w prowadnicach zacisków problemu, a jeżeli słychać tarcie po zakręceniu kołem po podniesieniu to masz przyczynę. Bicie boczne piasty i tarczy po założeniu musisz też sprawdzić o ile nie zrobiłeś po wymianie.
Matiii2015 Opublikowano 20 Lipca Autor Opublikowano 20 Lipca Zapbokowalo bo tłoczek w zacisku nie odbijałw prawym kole próba naprawy zacisku nic nie dała, więc postanowiłem kupić zaciski i wymienilem odrazu dwie strony wraz z tarczami i klockami , myslelismy ze moze nkwe zaciski sa felerne i sprawdzilismy drugie ale bez zmian po przejechaniu około 100 km wrucilem na warsztaty stwierdzono że to będzie wina lozyska , niestety po wymianie dalej kola się grzeją. Gdy go podniosłem i kręciłem kołem slychac ja delikatnie klocki szuraja po tarczy nie mocno i niema problemu z obrotem . Teraz mechanik podejrzewa że wina może leżeć pp stronie sensora . Już tak sb myślę że może klocki są na dotarciu i tak od tego się grzeją może muszę przejechać więcej km ale moim zdaniem chyba strach. Już mi rece opadają bo mieszkam i naprawiam auto w szwajcari,
Rekomendowane odpowiedzi