edys075 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia (edytowane) Siemanko wszystkim. Noszę się z zamiarem kupna Audi A4 B9 2.0 tdi 2017r. Poszukiwałem sporo czasu upragnionego modelu z wyszukanym wyposażeniem, bezwypadkowego i w końcu jest ! Martwi mnie jednak fakt dość sporego przebiegu bo 231 tysiecy. Serwis był na bieżąco do 185 tysiecy bo później historia się urywa. Z papierów wynika, że filtry, oleje w tym ten w Stronic były wymieniane reguralnie, natomiast dziwi mnie fakt braku papierów na wymianę rozrządu. Samochód według tego co podaje producent powinien mieć przy 211 tys. zmieniony rozrząd. Wiem, że po kupnie muszę to zrobić w pierwszej kolejności, pokuszę się nawet o mokry pasek ale nie wiem czy nie właduje się w jakieś spore koszty w tym przebiegu. Obecny właściciel sprowadził samochód z Niemiec. Wysłał mi film na którym uruchomiony pojazd charakterystycznie piszczy. To napinacz ? Pasek klinowy? Generalnie myślę czy to zakup opłacalny. Doradźcie coś panowie. Audi A4 B9 2.0 tdi 190 km 2017r. S-tronic Napęd Quattro Z ważniejszych rzeczy wyposażenia: Matrix Led Radary Czujniki przód i tył Klimatyzacja 3 strefy Webasto Elektryczne fotele 3x Sline QQ2 Virtual I wiele innych( martwi brak kamery tył) Udało się faceta sprowadzić na ziemię i chce ode mnie 75 tysiecy złotych. Opony tylko zimowe na stanie. Ps. Poniżej video z tym charakterystycznym piszczeniem spod maski. https://files.fm/u/m8f6atjfug Edytowane 5 Sierpnia przez edys075
Archiwum Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia jak nie ma papierów to wątpię że ktoś u nas tutaj robił rozrząd, to jakiś autoplac handel chcesz o takiego typka kupić samochód? teraz wozy się kupuje inaczej, pod zamówienie od osób co się tym zajmują profesjonalnie i sprzedają fajne samochody a nie u jakiegoś kolesia co profesjonalnie to może na tobie zarobic i nabić cię w butelkę a tak w ogole to nie czaję ludzi co biorą audi jak to gorzej wykonane od VW, w tej kasie masz pięknego passata B8 w highline z pełną historia i jeszcze w limousine szczerze to się zastanów pozdro @edys075
edys075 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) W dniu 6.08.2024 o 18:43, Archiwum napisał(a): jak nie ma papierów to wątpię że ktoś u nas tutaj robił rozrząd, to jakiś autoplac handel chcesz o takiego typka kupić samochód? teraz wozy się kupuje inaczej, pod zamówienie od osób co się tym zajmują profesjonalnie i sprzedają fajne samochody a nie u jakiegoś kolesia co profesjonalnie to może na tobie zarobic i nabić cię w butelkę a tak w ogole to nie czaję ludzi co biorą audi jak to gorzej wykonane od VW, w tej kasie masz pięknego passata B8 w highline z pełną historia i jeszcze w limousine szczerze to się zastanów pozdro @edys075 Tak tak to jakiś mały handlarz, ale jak twierdzi to sam sprowadza samochody i byle złoma by nie wziął. Generalnie mówi, że możemy lecieć na SKP, diagnostykę, że nie ma nic do ukrycia. Z 82900 udało mi się zejść do 75000 zważywszy na przebieg i ten rozrząd do wymiany. Zastanawia mnie tylko fakt, iż Niemiec reguralnie serwisował Audi do 180tys. Km i nagle zanik dokumentów do 230tys. Km. W 2023r. robił TUV już z większym przebiegiem. To co przestał dbać o samochód? I olał wymianę rozrządu po 211tys. Km ? Dziwna sprawa. Jeśli chodzi zaś o Passata to nie podoba mi się zupełnie wnętrze tego auta. Już bym wolał Octavię... a czy Audi gorzej wykonane od VW to bym polemizował... przecież to klasa wyżej. Zawsze byłem zadowolony z wykonania. Edytowane 9 Sierpnia przez edys075
duzy616 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Ja bym odpuścił. W którym roku był ten przebieg 180 ? W DE jeden właściciel ? Zamiast nagrywać filmik jak piszczy to by wymienił pasek za 100zl.
Archiwum Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia 8 godzin temu, edys075 napisał(a): Tak tak to jakiś mały handlarz, ale jak twierdzi to sam sprowadza samochody i byle złoma by nie wziął. Generalnie mówi, że możemy lecieć na SKP, diagnostykę, że nie ma nic do ukrycia. Z 82900 udało mi się zejść do 75000 zważywszy na przebieg i ten rozrząd do wymiany. Zastanawia mnie tylko fakt, iż Niemiec reguralnie serwisował Audi do 180tys. Km i nagle zanik dokumentów do 230tys. Km. W 2023r. robił TUV już z większym przebiegiem. To co przestał dbać o samochód? I olał wymianę rozrządu po 211tys. Km ? Dziwna sprawa. Jeśli chodzi zaś o Passata to nie podoba mi się zupełnie wnętrze tego auta. Już bym wolał Octavię... a czy Audi gorzej wykonane od VW to bym polemizował... przecież to klasa wyżej. Zawsze byłem zadowolony z wykonania. @edys075 jasna sprawa każdemu się podoba co innego wiadomo, lecz z tą jakością wykonania i materiałów w środku to bym polemizował w tych rocznikach już, owszem kiedyś tak było i to na pewno zawsze było solidne wnętrze ale dla mnie już od A4 B8 jest znacznie gorzej z materiałami w środku, powiedz mi a ty nie możesz zweryfikować historii pojazdu po numerze vin ale takiej z ASO AUDI? nie raz korzystałem z takich raportów kupowanych z aso i są to wyciągi nie ze śmiesznego carverticala tylko normalnie z bazy danej marki, jeśli jest to wóz z niemiec to musi coś być w aso nie ufaj papierom owszem historię w aso też można podważyć ale myślę że już raczej rzadko się to zdarza wkleję przykładowe aukcje: allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL oczywiście jest tego bardzo dużo na allegro kupujesz auto nie za małą kwotę wiec znalezienie historii to muss
edys075 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Opublikowano 10 Sierpnia (edytowane) W dniu 9.08.2024 o 13:46, duzy616 napisał(a): Ja bym odpuścił. W którym roku był ten przebieg 180 ? W DE jeden właściciel ? Zamiast nagrywać filmik jak piszczy to by wymienił pasek za 100zl. 04.04.2022r. w tym roku miał 181 tys. i duży serwis w autoryzowanym serwisie... Pierwszy właściciel, który nagle przestał dbać o samochód? Bo jak wytłumaczyć to, że nie zrobił rozrządu I jeździł tak samochodem aż do 231tys. ? Przegląd Niemiecki był w 2023r. z przebiegiem 216 tys. Tak masz rację z tym paskiem. Jednak to kłuje w uszy i zniechęca. Samochód stoi u niego od marca z tego co wygooglowałem. Coraz bardziej się zniechęcam, natomiast już powoli mam dość szukania samochodu. Ciężko znaleźć dobry model z takim wyposażeniem w Polsce aktualnie. Edytowane 10 Sierpnia przez edys075
edys075 Opublikowano 10 Sierpnia Autor Opublikowano 10 Sierpnia W dniu 9.08.2024 o 17:15, Archiwum napisał(a): @edys075 jasna sprawa każdemu się podoba co innego wiadomo, lecz z tą jakością wykonania i materiałów w środku to bym polemizował w tych rocznikach już, owszem kiedyś tak było i to na pewno zawsze było solidne wnętrze ale dla mnie już od A4 B8 jest znacznie gorzej z materiałami w środku, powiedz mi a ty nie możesz zweryfikować historii pojazdu po numerze vin ale takiej z ASO AUDI? nie raz korzystałem z takich raportów kupowanych z aso i są to wyciągi nie ze śmiesznego carverticala tylko normalnie z bazy danej marki, jeśli jest to wóz z niemiec to musi coś być w aso nie ufaj papierom owszem historię w aso też można podważyć ale myślę że już raczej rzadko się to zdarza wkleję przykładowe aukcje: allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL allegro.pl ALLEGRO.PL oczywiście jest tego bardzo dużo na allegro kupujesz auto nie za małą kwotę wiec znalezienie historii to muss Według mnie B8 było bardzo słabym samochodem pod względem technicznym, oraz samym wyglądem w środku, ale to moja subiektywna opinia. B9 to bardzo udany model i według mnie najładniejszy spośród wszystkich marek w podobnej klasie. Bmw 3 to komuna porównując wnętrze. Raport mogę wykupić ale nie wiadomo czy Niemiec serwisował samochód do końca w aso czy tez nie. Papiery kończą się na 181 tys. Auto obecnie ma 232 tys. I zastanawia mnie ta luka.
duzy616 Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia 17 godzin temu, edys075 napisał(a): Ciężko znaleźć dobry model z takim wyposażeniem w Polsce aktualnie Auto wyposażone jest super. Ja ogólnie nie rozważam aut od handlarzy i komisów. A już na pewno aut świeżo sprowadzonych.
edys075 Opublikowano 12 Sierpnia Autor Opublikowano 12 Sierpnia W dniu 11.08.2024 o 15:23, duzy616 napisał(a): Auto wyposażone jest super. Ja ogólnie nie rozważam aut od handlarzy i komisów. A już na pewno aut świeżo sprowadzonych. Ja tez nigdy nie rozważałem, ale mimo iż tych samochodów jest dużo to żadnego konkretnego od długiego czasu nie mogę trafić. W tym komisie jedyny egzemplarz co ma to co chciałbym by auto miało 😅 Natomiast to taki ryzyk fizyk, a kawałek mam do nich bo 330 km.
duzy616 Opublikowano 12 Sierpnia Opublikowano 12 Sierpnia Jak masz tak daleko to tym bardziej bym odpuścił. Zrobisz jak uważasz. Też bym chciał mieć webasto. Ale zdaję sobie sprawę, że może jeszcze do tej pory bym szukał auta. Nie raz trzeba iść na kompromis, a tak naprawdę to prawie zawsze.
edys075 Opublikowano 13 Sierpnia Autor Opublikowano 13 Sierpnia 16 godzin temu, duzy616 napisał(a): Jak masz tak daleko to tym bardziej bym odpuścił. Zrobisz jak uważasz. Też bym chciał mieć webasto. Ale zdaję sobie sprawę, że może jeszcze do tej pory bym szukał auta. Nie raz trzeba iść na kompromis, a tak naprawdę to prawie zawsze. Masz rację bo to się już chore robi. Codzienne przeglądanie nie przynosi skutków 🙈 Znalazłem spoko egzemplarz ale bez sline, i z klimą jednostrefową... ta klima cholernie brzydko wygląda, ale to chyba ten kompromis? 😂
duzy616 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Ja sobie zawsze ustalam co dla mnie auto musi mieć, ewentualnie czy jest opłacalne coś dołożyć, zmienić. Pomijając silnik i napęd na pewno drogo jest dołożyć : lampy matrix, radary, czujnik martwego pola, webasto, klime trzystrefową itp. Osobiście na rzecz zadbanego, dobrze wyposażonego auta preferuje kupić ciut droższe albo starsze albo z większym przebiegiem itp.
zaba84 Opublikowano 14 Września Opublikowano 14 Września Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu... Myślę nad taką a4b9 z 2017 2.0tdi i chciałbym się dowiedzieć jak wychodziły wyposażone w standardzie, co miały bo patrząc po zdjęciach różnych aut rozumiem że najprościej zobaczyć wyposażenie po przyciskach pod sterowaniem klimy czy opcje włącza się też poprzez menu ekranu? Bo patrząc np.na to zdjęcie to co ona może mieć na wyposażeniu?
Rekomendowane odpowiedzi