Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Po wymianie skrzyni nie działa tempomat na 6 biegu w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Tak jak w temacie posiadam audi a4 b8 polift 2.0 tdi manual. Jakiś czas temu wymieniłem skrzynię na taka o tym samym oznaczeniu - NSY. Niestety od tamtej pory mam problem z tempomatem - raz działa na 6 biegu raz nie, inne biegi normalnie zawsze działają. Wiem że były już jakieś tematy o tym ale nie mogę znaleźć rozwiązania. Zazwyczaj jak tempomat działa i zgasze samochód, zapale to wtedy nie działa, znowu zgasze i zapale działa i tak praktycznie na przemian. Jak tempomat nie działa to jadąc na 5 biegu wszystko jest normalnie (tempomat działa) dopiero gdy zmienię na 6 bieg to kilka sekund jest i się rozłącza. Wtedy nie widać 6 tam gdzie są podpowiedzi biegów. Przytrzymując hamulec pojawia się 6 wtedy mogę załączyć na chwilę, ale jak puszczę pedał hamulca to 6 znika z ekranu i znowu rozłącza tempomat. Sprawdzał mi jeden gość vcdsem i niby nie ma żadnych błędów, jakieś pomysły co to może być?

Opublikowano

Czujnik biegu neutralnego czyli tzw. luzu. W pierwszej kolejności sprawdź wiązkę do niego.

Opublikowano
W dniu 11.08.2024 o 07:36, RaThek napisał(a):

Czujnik biegu neutralnego czyli tzw. luzu. W pierwszej kolejności sprawdź wiązkę do niego.

Cześć masz może jakaś wskazówkę jak go znaleźć bo ja to się średnio orientuje?

Opublikowano

Pod numerem 33:

obraz.png.a5a534215bc1e839f5f9811fa88a4bc5.png

Opublikowano
W dniu 13.08.2024 o 19:18, RaThek napisał(a):

Pod numerem 33:

obraz.png.a5a534215bc1e839f5f9811fa88a4bc5.png

Dzięki wielkie jak wrócę do domu na weekendzie to popatrzę