GreGoriO Opublikowano 10 Sierpnia Opublikowano 10 Sierpnia Witajcie. Zaczynam szukanie przyczyny ale może ktoś z was mi podpowie, co się mogło stać. Otóż Audi stało nie jeżdzone prawie 3 lata. Gdy odpalałem wyskoczyło mnóstwo błędów, wiadomo... słaby akumulator zrobił swoje. Wykasowałem ale niestety został, czy też pojawił się jeden problem. w pozycji 0 włącznika świateł jak i po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zaczęły bardzo szybko migać wszystkie 3 światła stop. Do tego wyjęcie kluczyka ze stacyjki, skutkuje sekundowym buzerem pozostawionych świateł, wraz z chwilowym oswieceniem świateł pozycyjnych jak i pmgielnych (jako CLH). Dodam że jestem po SWAPie z MCE E na F. Ale to było robione jakieś 8 lat temu i do tej pory nie było takich objawów posprawdzałem na nowo wszystkie podłączenia, nawet specjalnie jeszcze rozpinałem nowe przewody ale błędu/pomyłki nie widzę. kupiłem nawet nowy włącznik Stop w ASO, ale problem pozostał (VCDS pokazuje porpwne jego działanie) dlatego zastanawiam się nad podmianą MCE. Macie jakieś pomysły?
RaThek Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Mamy, przeryć cały samochód w poszukiwaniu zaśniedziałej/przeżartej wiązki. Najlepiej tam gdzie są ślady wody / lubiła się zbierać np. boczki bagażnika.
GreGoriO Opublikowano 11 Sierpnia Autor Opublikowano 11 Sierpnia sprawdzone. MCE też rozebrałem, wymyłem izopropanolem ale niczego nie widzę. żadnych śladów wilgoci. zwróciłem uwagę, ze po rozłączeniu kostek, światła nie migają do momentu przekręcenia kluczyka w pozycję on. na szczęście gasną po zamknięciu auta po 3-4 minutach, kiedy się usypia. i cieszy mnie róznież to, że nie migają jeśli włącznik jest w pozycji pozycyjnych czy też mijania. stop działa poprawnie martwi mnie jeszcze jedna rzecz. okazuje się że awaryjnych też nie ma. no nic. trzeba kupić inny MCE i podmienić. zobaczymy wtedy co się okaże.
Langista Opublikowano 11 Sierpnia Opublikowano 11 Sierpnia Wszystkie kodowania są poprawne? Po tym czasie coś mogło się rozkodować.
GreGoriO Opublikowano 13 Sierpnia Autor Opublikowano 13 Sierpnia wydaje mi się że tak. MCE mam 01111 zegary 02001 Kierownica 02041 ale dobry pomysł. spróbuję przekodować na nowo. nie pomyślałem o tym...
Rekomendowane odpowiedzi