YATES Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Witam was serdecznie po latach nieobecności. Chciałbym was zapytać o samochód A4 b6 silnik 1,6 102 KM , świeci się check na liczniku , po podpięciu komputera pokazuje błąd P0411 "obieg powietrza wtórnego - przepływ". Po skasowaniu błędu po kilku dniach jazdy powraca. Objawy są takie , że od kilku tygodni czasami przy niskich obrotach silnik na ułamek sekundy przerwie. Dziś natomiast auto nie chciało mi zapalić , zapaliło dopiero za 7 razem po długim kręceniu. Wymieniłem już ostatnio świece, przewody wysokiego napięcia i cewkę, filtr paliwa prawie nowy. Może ktoś z was mi podpowie gdzie szukać przyczyny i ewentualnie gdzie ta podejrzana część się w samochodzie znajduje np. pompa powietrza wtórnego lub elektrozawór obejścia powietrza ?
przem8 Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia (edytowane) Układ od pompy sai, czyli powietrza wtórnego. Nje działa sama pompa albo nieszczelność w układzie. Popatrz sobie w etce online jak nie potrafisz szukać pod maską. Edytowane 13 Sierpnia przez przem8
Alduric Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Pompa powietrza wtórnego? Nieszczelności na przewodach? Tam bym szukał.
Alduric Opublikowano 13 Sierpnia Opublikowano 13 Sierpnia Patrząc na samochód od przodu, po lewej u dołu.
YATES Opublikowano 13 Sierpnia Autor Opublikowano 13 Sierpnia ale dostęp jest od góry po podniesieniu maski czy auto na podnośnik i od dołu ?
Rekomendowane odpowiedzi