Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cewki + świece do A4 B7 1.8T BFB (240km/350nm)

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez MichauKR,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

muszę zakupić komplet świec i cewek do mojej A4 z 1.8T po strojeniu na 240km/350nm. Objawy to szarpanie i przerywanie przy gwałtownym przyspieszaniu. 

Z tego co wywnioskowałem z wcześniejszych tematów tutaj na forum, najlepszym zestawem do 1.8T po modzie będą świece NGK PFR7Q + Cewki Beru ZSE051. 
Moje pytanie brzmi, czy cewki beru są takiej samej długości jak ori cewki w 1.8T czy potrzeba do nich adapterów jak do cewek z 2.0 TFSI? 

Edytowane przez Vacosq
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Te cewki są takiej samej długości. Będą pasować.

Co do szarpania to równie dobrze może być brak paliwa, ale faktem jest że po modach stare wysłużone cewki lubią czasem paść.

Opublikowano

Zamiast ładować się w koszty to proponuję sprawdzić w logach czy jest wszystko ok. Wymiana świec nie zaszkodzi jak niewiadomo kiedy było to robione ale z cewkami bym się wstrzymał.

Opublikowano
11 minut temu, przem8 napisał(a):

Zamiast ładować się w koszty to proponuję sprawdzić w logach czy jest wszystko ok. Wymiana świec nie zaszkodzi jak niewiadomo kiedy było to robione ale z cewkami bym się wstrzymał.

Muszę profilaktycznie je wymienić ze względu na fakt, że uciąłem trochę koszta przy strojeniu w zeszłym roku. Tuner wymienił mi tylko jedną cewkę, ale drugą zalecał obserwować ze względu na to, że powinno się je wymienić w komplecie i mimo, że przepływy były bardzo dobre to do obecnej chwili tak to zostało. Świece były wymieniane 5 lat temu przy generalnym remoncie silnika, ale audi od tego momentu zrobiłem może maksymalnie 35 tysięcy km. Sporo stało przez terminy u mechanika pod kątem modów oraz moich delegacji stąd i tak wszystko było wymieniane kompleksowo. Szansa na to, że to coś innego jest bardzo niska także myślę, że logi nie są mi nawet potrzebne żeby stwierdzić czym to jest mając na uwadze to o czym mówił mi gość od strojenia. Mam na uwadze, że może to być też przepływka lub pompa paliwa, ale tego będę dochodził w późniejszym czasie. 

31 minut temu, MichauKR napisał(a):

Te cewki są takiej samej długości. Będą pasować.

Co do szarpania to równie dobrze może być brak paliwa, ale faktem jest że po modach stare wysłużone cewki lubią czasem paść.

Dziękuję za odpowiedź na pytanie 😃

Opublikowano
5 minut temu, Vacosq napisał(a):

Szansa na to, że to coś innego jest bardzo niska także myślę, że logi nie są mi nawet potrzebne żeby stwierdzić czym to jest mając na uwadze to o czym mówił mi gość od strojenia. Mam na uwadze, że może to być też przepływka lub pompa paliwa, ale tego będę dochodził w późniejszym czasie. 

I to by było widac w logach ale nie mój cyrk... Równie dobrze może być spartolony program i po głowicy.

Opublikowano
5 minut temu, przem8 napisał(a):

I to by było widac w logach ale nie mój cyrk... Równie dobrze może być spartolony program i po głowicy.

Okaże się później :)