Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana tylnych zacisków w Ford Mustang 2.3 ecoboost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , pacjent to Ford Mustang 2.3 ecoboost 2016 r. 317KM  N48H.
Problem to brak hamulca ręcznego, zakres regulacji skończony, wymieniłem linki na nowe i dalej brak hamulca ręcznego. 
Przy zaciskach tylnych dźwignie hamulca ręcznego zaciągnięte do oporu ( koło się obraca ), przy wymianie linek cofnąłem je, lecz po zaciągnięciu hamulca ręcznego dalej brak hamulca.
Zdjąłem sprężyny, oczyściłem, odkręciłem dźwigienki i blachy trzymające linkę oczyściłem i przesmarowałem na zewnątrz gniazdo mechanizmu ślimaka i dalej ciężko po złożeniu dźwigienki chodzą. Hamulca ręcznego brak, natomiast zasadniczy hamulec blokuje tylne koła.
Moje pytanie jest takie: chcę wymienić zaciski tylne i wiem, że mam zaciski FR3C 2552/3-AG ( korpus zacisku z dużym otworem),
a czy będą pasować zaciski z małym otworem w korpusie ( na fotkach), lecz posiadające ten sam numer ? 2552/3 ( też dedykowane do tej wersji). Pytałem tu i ówdzie, nawet w ASO. Nikt nie wie. Na te dedykowane muszę czekać do 14 dni, te regenerowane z małym otworem miałbym na jutro.
Te zaciski " nowe" na fotkach mają taki sam układ przewód/odpowietrznik, mechanizm ręcznego chyba raczej też... Czy to w ogóle jest możliwe ? 😊
Pozdrawiam Marek

20240820_170538.jpg

20240820_170547.jpg

Mustang 3.jpg

Mustang 5.jpg

Mustang 7.jpg

Opublikowano

zdejmij zacisk i rusz dzwignia, zobacz czy tłoczek sie wysuwa