Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mokra podłoga pod dywanikiem kierowcy w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!
2 miesiące temu byłem na konserwacji podwozia. Po tym czasie  zauważyłem wilgoć a nawet bym powiedział że kałużę wody. Wcześniej tego nie było. Na zdjęciach zaznaczyłem miejsce. Ma ktoś pomysł od czego może to być i jak to rozwiązać?
Z góry dziękuję za pomoc!

20240829_191516.jpg

20240903_124822.jpg

Opublikowano

Pierwsze co mi na myśl przychodzi, to zatkane odprowadzenie skroplin z parownika klimatyzacji.

Opublikowano

W pierwszej kolejności Kolego sprawdź wszystkie uszczelnienia pod podszybiem i przy ścianie grodziowej, częsty problem w B7. Fabryczne uszczelki w B8 już też swoje lata mają. Należy wszystko uszczelnić silikonem i powinno być dobrze.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi, na tygodniu postaram się posprawdzać to o czym mówicie.

Opublikowano
  • Autor

No problem jest grubszy dostałem się jakoś pod dywanik i cała gabka pod spodem jest mokra, nasiąknięta wodą. Szukam dalej przyczyny takiej ilości wody ale narazie brak rozwiazania.

Opublikowano

@_Fifi_ masz otwierany dach?

Opublikowano
  • Autor

Nie nie mam, problem ogólnie już prawdopodobnie zdiagnozowany ale nie mówię stop. Wężyk od skraplania wody z klimatyzacji od strony tunelu miał zaciek. Wlałem od góry w ten wężyk wode i przeciekał. Mam nadzieję że to tak podlało mi podłogę. Aktualnie suszę i będę jeszcze w razie czego sprawdzał podszybie. Drzwi sprawdzałem i też nie przeciekają. Nic więcej nie znalazłem.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 3.09.2024 o 20:52, steve69 napisał(a):

Pierwsze co mi na myśl przychodzi, to zatkane odprowadzenie skroplin z parownika klimatyzacji.

Nie było ono zatkane ale było nieszczelne. Wężyk za kierownicą od strony tunelu i kierowcy był nieszczelny. Był widoczny zaciek i to prawdopodobnie to tak zalało mi gąbkę z dywanikiem bo jak później się okazało gdy wlewałem wodę szczykawką w wężyk, woda przeciekała przez uszczelkę ale reszta leciała przez odpływ więc był drożny ale sama guma i uszczelka już nie. Na ten moment nie widzę żeby się gdzieś jeszcze lało więc myślę że problem rozwiązany :D. 

Tak więc dziękuję wszystkim za pomoc w temacie!

Edytowane przez _Fifi_

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Problem znowu powrócił. W sobotę sprzątając auto znowu zauważyłem plamę wody. Wykładzina mocno namoknięta wodą.... Jednak dalej nie wiem co to za problem...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na lewo od pedałów idzie wiązka elektryczna która wchodzi do błotnika i dalej błotnikiem idzie do komory silnika. Po tej wiązce lubi sobie w mokre dni kapać woda do środka. Żeby się do niej dostać od strony błotnika trzeba zdjąć nadkole i wyciągnąć zbiornik płynu do spryskiwaczy.

Opublikowano
  • Autor

Myślę czy czasem szyba nie jest źle wklejona, miałem ją wymienianą w tamtym roku. A zawsze po myjni pojawia się tam ta woda. Ale dziękuję za podpowiedź, postaram się sprawdzić również i to. Tak jeszcze dodam że przy ostatnim osuszaniu tej wody było dość sporo.