Shidoshi Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Cześć Od kilku miesięcy rozglądam się za A4B8. Początkowo chciałem zamknąć się w 50k, ale niestety im bardziej zagłębiałem się w temat, tym więcej szczegółów zaczęło zwracać moją uwagę, i zacząłem robić się coraz bardziej wybredny. Początkowo chciałem upolować sedana, ale szybko przekonałem się że stanowią może 25% dostępnych na rynku modeli, reszta to kombiaki. Dodając do tego kilka filtrów takich jak skórzana tapicerka, silnik 2.0, rocznik 2014-15, odległość mniejsza niż 500km to już całkiem jak znalezienie jednorożca. W związku z powyższym ostatecznie zdecydowałem się na kombi. Szukam 2.0 TDI najlepiej 177KM/190KM 3x S-line Skóra, lub skóra+ alcantra Przebieg do 200,000km Skrzynia biegów- tutaj waham się najbardziej. Pewnie im mniejszy przebieg się trafi tym bardziej skłaniałbym się do automatu. Jechałem jedynie Multitroniciem, mam wrażenie że nie był tak dynamiczny jak zwykły manual. Dość wyczuwalne wydawało mi się opóźnienie przy wciśnięciu pedała gazu, wiem że to jakieś 0.3 sekundy, ale czuć. Byłbym bardzo wdzięczny za opinie kogoś kto jeździł S- troniciem, czy tam też występuje taki efekt dziury w gazie? Po uwzględnieni powyższych filtrów wychodzi na to że za takie A4B8 trzeba zapłacić około 60-65k. I sprawa byłaby prosta gdyby nie to że okazało się że za te same pieniądze pokazują się już ogłoszenia z B9, z wcale nie gorszym wyposażeniem. Powie mi ktoś jak to możliwe? Zamierzam obejrzeć na dniach poniższe modele: B9 214k przebiegu/ S-tronic/ 190KM/ 2015- 60k PLN B9 177k przebiegu/ S-tronic/ 150KM/ 2017- 63k PLN B8 224k przebiegu/ Manual/ 190km/ 2015- 63.7k PLN B8 161k przebiegu/ Manual/ 150KM/ 2015- 63.9k PLN B8 166k przebiegu/ S-tronic/ 190KM/ 2015- 74.6k PLN Ktoś może widział któryś z tych tych modeli? Myślicie że te B9 są podejrzane? bo niby dlaczego można je kupić w takich cenach jak B8
Koalakm Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Mimo wszystko szedlbym w B9. Natomiast sam zakup to najlepiej z kims kto podlaczy pod kompa (dpf, adblue, wtryski, przebieg itp) sprawdzi + czujnik lakieru + stacja diagnostyczna i sciezka podstawowa + zeby wejsc pod spod zobaczyc choc jak wyglada. Pierwsza z linku ma fajne wyposazenie. Cena nie jest wysoka (ma quattro, nawet radary) - no chyba ze jest jakis powod... dlatego sprawdzac jak napisalem powyzej. Ostatni link to B8 - za 74k... (spora cena) to naprawde wolalbym kupic B9 (nawet jezeli trzeba bedzie wsadzic 5 - 10k) - oczywiscie jezeli auto jest ogolnie zadbane, udokumentowane rzeczy porobione - kiedy rozrzad robiony? kolo dwumasowe? Roznica pomiedzy B8 a B9 jest bardzo duza, tehnologicznie takze. Automat s-tronic dziala bardzo ladnie, to szybka mocna skrzynia - ale cudow nie ma, jak ktos dba tak ma.
Shidoshi Opublikowano 9 Września Autor Opublikowano 9 Września Mógłbyś sprecyzować czym różnią się te dwa modele? Wiadomo że wygląd, ale to już kwestia gustu. Czym różnią się mechanicznie i technologicznie? Tak przy okazji, bo widzę że posiadasz, co powiesz o silniku TFSI? nie wiem dlaczego, ale większość osób odradza.
Koalakm Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 6 minut temu, Shidoshi napisał(a): Mógłbyś sprecyzować czym różnią się te dwa modele? Wiadomo że wygląd, ale to już kwestia gustu. Czym różnią się mechanicznie i technologicznie? poczytaj sobie najlepiej, moze tu: Tak zmieniło się Audi A4 Avant. Zobacz porównanie dwóch generacji B8 i B9 - Super Express - wiadomości, polityka, sport WWW.SE.PL Choć nowe Audi A4 B9 wizualnie bardzo przypomina pożegnaną pod koniec 2015 roku generację B8, to tak naprawdę ze swoim poprzednikiem nie ma zbyt wiele wspólnego... 7 minut temu, Shidoshi napisał(a): Tak przy okazji, bo widzę że posiadasz, co powiesz o silniku TFSI? nie wiem dlaczego, ale większość osób odradza. W B8 mozna sie tych silnikow obawiac - z uwagi na problemy z pobieraniem oleju. W B9 tego problemu juz nie ma. Nie wiem dlaczego odradzaja... i kto? Moze z uwagi na spalanie? bo tu cudow nie ma, nigdy nie spali tyle co diesel
Shidoshi Opublikowano 9 Września Autor Opublikowano 9 Września Czytałem ten artykuł 😆 31 minut temu, Koalakm napisał(a): Pierwsza z linku ma fajne wyposazenie. Cena nie jest wysoka (ma quattro, nawet radary) - no chyba ze jest jakis powod... dlatego sprawdzac jak napisalem powyzej. Zadzwoniłem dopytać, okazuje się że auto po kolizji. Wymieniona maska z zawiasami, lampa, błotnik, dwie chłodnice, i jakieś plastikowe elementy. Co sądzicie o takich akcjach? przeciętnego człowieka raczej odstrasza coś takiego
Archiwum Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 5 godzin temu, Shidoshi napisał(a): Mógłbyś sprecyzować czym różnią się te dwa modele? Wiadomo że wygląd, ale to już kwestia gustu. Czym różnią się mechanicznie i technologicznie? Tak przy okazji, bo widzę że posiadasz, co powiesz o silniku TFSI? nie wiem dlaczego, ale większość osób odradza. przecież w B9 już masz fajne TFSI bez tej wady olejowej
Antek50 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Jak chcesz brać drogie b8 w kombiaku to odpuścić proponuję. Znajdziesz za***iste a5. ERROR: The request could not be satisfied WWW.OTOMOTO.PL
Koalakm Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 18 godzin temu, Shidoshi napisał(a): Zadzwoniłem dopytać, okazuje się że auto po kolizji. Wymieniona maska z zawiasami, lampa, błotnik, dwie chłodnice, i jakieś plastikowe elementy. Co sądzicie o takich akcjach? przeciętnego człowieka raczej odstrasza coś takiego jak najbardziej warty uwagi uwazam. Najwazniejsze kogos wziac czy porzadnie poskladane, czy wszystko dziala itp. Takie rzeczy sie zdarzaja, a wymiana maski, lamp , chlodnic to nic nadzwyczajnego.
Petroholic Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września W dzisiejszych czasach szukac auta uzywanego 100% bez zadnych przygod to troche bez sensu... Przeplacisz za "bezwypadkowosc", a jak auto po kolizji jest dobrze poskladane to niczym sie nie rozni... Jesli nie jest po kolizji czolowej z pedolino to imho warto obejrzec
Koalakm Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 1 minutę temu, Petroholic napisał(a): W dzisiejszych czasach szukac auta uzywanego 100% bez zadnych przygod to troche bez sensu... Przeplacisz za "bezwypadkowosc", a jak auto po kolizji jest dobrze poskladane to niczym sie nie rozni... Jesli nie jest po kolizji czolowej z pedolino to imho warto obejrzec dokladnie jestem tego samego zdania
Rekomendowane odpowiedzi