Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Błąd 17536 i 16804 w Audi A4 B7 1.8T BFB

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez gacekkstb,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Mam problem ze swoim autem Audi A4B7 1.8 T silnik BFB Z LPG . Przy porannym odpaleniu auta przy około 10 °C drga budą z 10 sekund i wskakują na wysokie obroty. Druga usterka wyświetla błąd check po około 30 kilometrach przejechanych. Dwa tygodnie temu odebrałem auto z zakładu gdzie wymieniłem turbinę, a firma specjalizują się w naprawie/regeneracji turbin. Przy okazji wymiany turbiny, został wymieniony katalizator, DV i N75. Od tamtego momentu zrobiłem około 150 kilometrów i dzieją się dziwne rzeczy. Wyskakują mi 2 błędy i wrzucam logi.

17536 ---> Zespół 1 adaptacja mieszanki (mult.) P1128-001 - mieszanka za uboga

16804 ---> Zespół 1 system katalizatora P0420 - C02 - za mała skuteczność

Logi statyczne:

001+003 i 002+033

LOG.TUNEZILLA.COM
LOG.TUNEZILLA.COM

Logi dynamiczne:

002+033

LOG.TUNEZILLA.COM

003+020

LOG.TUNEZILLA.COM

115+118

LOG.TUNEZILLA.COM

002+033 LPG

LOG.TUNEZILLA.COM

Edytowane przez gacekkstb
Opublikowano

Przepływka za mało wskazuje, więc albo jest nieszczelność w dolocie albo jest do wymiany i od tego zacznij, katalizator jesli zamiennik, to błąd od niskiej sprawnosci będzie.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

@Łukasz13 myślisz drgania auta to przyczyna przepływki ? Przepływomierz wymieniałem na nowy 70 tysięcy km na boscha mógł już paść ?:D

Tak katalizator zamiennik, przejmować się tym czy zostawić w spokoju ??

Opublikowano

Drgania raczej nie winą przepływki, jak była wymieniana to sprawdz czy fachowcy poskładali dobrze dolot, z błędem kata nic nie zrobisz, jedynie usunać z softu bo na zamienniku kata będzie wyskakiwał.

Opublikowano

@Łukasz13 chyba znalazłem przyczynę tipa urwało na pół przy wlocie do turbiny.. Dwa tygodnie temu wymieniałem turbinę na nową w serwisie , który się specjalizuje w naprawie i regeneracji turbin to normalna sprawa ?

Dzisiaj rano odpalam auto i po paru sekundach zgasł mi 2 razy.. Na ciepłym silniku lub później jak ostygnie wszystko chodzi normalnie..

Opublikowano

Raczej to nie jest normalne, ale kto wie co tam fachowcy wyprawiali ze urwali.

Opublikowano

@Łukasz13 muszę wybrać tipa używkę oryginał , silikon fmic czy tipa z kwasówki ?

Opublikowano

Wszystko kwestia co bedziesz robił w tym aucie, jak zostaje w serii to szkoda dokładać do silikona czy sztywnego.

Opublikowano

@Łukasz13 a opaskę na tipa przy turbo polecisz ? 🙋‍♀️

Opublikowano

Seryjna skręcana wystarczy. Jak chcesz to mam nowego tipa z nierdzewki od hoffmana z opaskami i silikonami na sprzedaż.

Przez 2 lata nie zdążyłem założyć aż wkoncu sprzedałem auto.

Opublikowano

@przem8kurcze szkoda właśnie zamówiłem tipa 😕 Opaskę zgubiłem , a podobno te zwykłe lubią spadać ?

Opublikowano

@Łukasz13 wymieniłem tipa mógłbyś zerknąć :)

Logi statyczne:

001+003 i 002+033

LOG.TUNEZILLA.COM
LOG.TUNEZILLA.COM

Logi dynamiczne:

002+033

LOG.TUNEZILLA.COM

003+020

LOG.TUNEZILLA.COM

115+118

LOG.TUNEZILLA.COM

• Rozwiązanie