Pavelbyq Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września (edytowane) Witam. Chciałem doposażyć swoje s3 w kamere cofania, popodlaczalem wszystko zgodnie z instrukcja i po tym wszystkim zaczęły się schody. Chcąc zakodować kamere cofania nie mogę podłączyć się do sterownika 5F poprzez vcds. Czy ktos wie co może być nie tak? Czy na początku powinienem kodowac a później podłączyć kamere? Edytowane 27 Września przez Pavelbyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września Jaka to była modyfikacja ? sama kamera wpinana w oryg kostkę czy przejściówka na kostkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavelbyq Opublikowano 27 Września Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września (edytowane) 51 minut temu, Lukaa5 napisał(a): Jaka to była modyfikacja ? sama kamera wpinana w oryg kostkę czy przejściówka na kostkę ? Kamera wpinana w orginalna kostkę. Doszedlem co było nie tak. Dwa przewody byly odwrotnie włożone. Po przełożeniu, mogłem wejść w sterownik 5f. 😁 Teraz tylko muszę przeprowadzic kalibracje kamery przez vcds bo po zeskanowaniu wyskoczyl blad kamery cofania (ale wszystko dziala). Edytowane 27 Września przez Pavelbyq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano 27 Września Udostępnij Opublikowano 27 Września (edytowane) hmm , jak zamieniłeś polaryzację przewodów can bus albo zasilania, to możliwe że nie wszystko działa . Nie wiem co masz na myśli kalibrację przez vcds . Edytowane 27 Września przez Lukaa5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie Pavelbyq Opublikowano 28 Września Autor Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 28 Września (edytowane) 8 godzin temu, Lukaa5 napisał(a): hmm , jak zamieniłeś polaryzację przewodów can bus albo zasilania, to możliwe że nie wszystko działa . Nie wiem co masz na myśli kalibrację przez vcds . Tak przewody polaryzacji can bus byly odwrotnie wsadzone w kostkę. Po zamontowaniu wyskakuje blad B2010 00 [009] - - [System RearView nie skalibrowany] Potwierdzono - przetestowano po usunięciu zapisów Zamrożenie ramki: Bity stanu: 00000001 Priorytet: 5 Licznik wystąpień błędów: 1 Trzeba przeprowadzic kalibracje kamery cofania Odisem albo vcds. Rozwiazanie zapożyczone z innego forum https://a8team.pl/d3-all-plansza-do-kalibracji-kamery-cofania-i-opis-vt26273.htm#google_vignette Edytowane 28 Września przez Pavelbyq Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi