toma_kamil Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października Dzień dobry Próbuję przeprowadzić konwersję UE na jednostce MHI2Q, ale mam problemy z instalacją nowych map. Zaktualizowałem soft z MHI2Q_US_AUG22_P5087 MU software: 1316 na MHI2Q_ER_AUG22_P5092 MU SOFTWARE 1329 za pomocą Bash i ignorowaniu regionu swdl. Odblokowałem patchem odrazu kody fec a w nim 023100ee. Potem przeprowadziłem US/eu. Mój problem polega na tym, że za każdym razem, gdy próbuję zainstalować nowe mapy w REM, ciągle pojawia się komunikat Speech check timeout 3760s i spada do zera a potem wyskakuje błąd komunikacji z urządzeniem speech_check, a jeśli aktualizuję je za pomocą ustawień pielegnacji MMI, ciągle pojawia się komunikat szukanie nowych aktualizacji i nic się nie dzieje. Próbowałem czyścić swdl cleaning oraz próbowałem vcp sformatować pamięć nawi ale moduł 5f nie chce go przeprowadzić pomyślnie. Kodowanie regionu mapy mam na eu. Co jeszcze powinienem zrobić aby mapy załapały. Dodam jeszcze że w menu wersji mapy mam puste pole( żadnej wersji). Czy przeinstalować jeszcze raz soft bo może coś nie weszło czy co można? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozwiązanie turzol Opublikowano 14 Października Rozwiązanie Udostępnij Opublikowano 14 Października Przeinstaluj EU soft zaznaczając tylko Speech na Y. Mapy wgrywaj przez pielęgnacje systemu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma_kamil Opublikowano 14 Października Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października Czy jeszcze raz robić patchowanie softu po przeinstalowaniu czy odrazu mapy? Czy kod fec 023100ee jest prawidłowy? Dlaczego niektórzy mają 023000ee? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deniro Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października moge ogarnac zdalnie jak masz vcp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma_kamil Opublikowano 14 Października Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października Mam vcp ale wolał bym sam dojść dlaczego mam takie problemy. Więc mógłbyś naprowadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października Godzinę temu, toma_kamil napisał(a): Czy jeszcze raz robić patchowanie softu po przeinstalowaniu czy odrazu mapy? Czy kod fec 023100ee jest prawidłowy? Dlaczego niektórzy mają 023000ee? 023000EE Audi EU Maps - Lifetime 023100EE Audi NAR Maps - Lifetime 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma_kamil Opublikowano 14 Października Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października Muskell właśnie zorientowałem się gdy zadałem to pytanie na tym forum że mam zły kod fec. Patchowalem wersję systemu US dlatego mam 023100ee. Próbowałem patchowac wersję MHI2Q-ER_AUG22_P5092 ale chyba nie poszła. Może muszę sformatować kartę i jeszcze raz wgrać mib Basha na kartei odpowiedni patch i pójdzie i wtedy pojawi się odpowiedni kod fec. Dobrze kminie? Czy muszę jakoś usunąć kod 023100ee? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 14 Października Udostępnij Opublikowano 14 Października Nie musisz nic usuwać. Musisz wgrać patcha na wersję EU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma_kamil Opublikowano 14 Października Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 3 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Nie musisz nic usuwać. Musisz wgrać patcha na wersję EU. Tak zrobie. I dam odpowiedź tylko bliżej weekendu jak wrócę do domu. Puki co dziękuję 18 minut temu, Muskel1 napisał(a): 023000EE Audi EU Maps - Lifetime 023100EE Audi NAR Maps - Lifetime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toma_kamil Opublikowano 19 Października Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października Witam. Próbowałem zrobić patcha do tego softu lecz jest jakiś problem- taki jak na zdjęciu. Nie może znaleźć pliku patcha lecz odpowiedni patch jest podrzucony do folderu patching na karcie SD. Problem rozwiązałem dopisując kody fec odpowiedzialne za mapy eu z poziomu m.i.b ale wraz instalacja map nie ruszyła. Po ponownym przeinstalowaniu softu dopiero mapy ruszyły i wszystko przebiegło pomyślnie. A dlaczego patch nie chciał się zainstalować to niemam pojecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi