leplep Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Witam. Problem stanowi Audi a5 sportback 2017r 2.0 tdi 190km. Otóż na niektórych rodzajach nawierzchni auto drga i trzęsie. Efekt widać na filmiku. Trasa Radomsko - Częstochowa Autostrada A1 przez około 70-80% trasy autem trzęsie i w środku i czuć drgania. To samo Piotrków Trb - Warszawa - tam już się nie da jechać. Pokonuję tę trasę dość często i na dłuższą metę można nabawić się choroby. Są momenty że auto jedzie idealnie. Pokonywałem tę trasę wielokrotnie passatem i audi a4 - nie było takich rzeczy. Zawieszenie sprawdzone wielokrotnie w stacji diagnostycznej i u mechanika - wszystko ok. Opony nowe zimowe - matador nordicca 245/40 r18 [2,3 bar]. Jestem laikiem - proszę o sugestie od czego zacząć poszukiwanie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada Krzywe (jajowate) felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2 godziny temu, leplep napisał(a): proszę o sugestie od czego zacząć poszukiwanie problemu Od wyważenia kół na wyważarce z testem drogowym. Wyważałem na sprzęcie o nazwie "Hunter". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leplep Opublikowano Poniedziałek o 20:35 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:35 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano Wtorek o 13:15 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 13:15 23 godziny temu, leplep napisał(a): Są momenty że auto jedzie idealnie. Czy to zalezy od predkosci? Dla pewnosci zalatw inne kola cale - zaloz na chwile i test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi