Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Asystent świateł drogowych i ochrona komponentu w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzien dobry. Przekladalem ze swojego starego rozbitego samochodu sterownik gateway z ktorego zostala sciagnieta ochrona komponentu przez znajomego ktory wykupuje jakis tam dostep zeby moc to robic. Sciagnal jak trzeba ale okazalo sie ze ochrona weszla na radio. On Twierdzi ze to wina tego ze radio jest nie z tego samochodu. Ogolnie czekam juz miesiac na to az znajdzie czas zeby sciagnac teraz ochrone z radia ale twierdzi ze moze sie to nie udac. Ze sterownika sciagal innym programem a tu niby z radia bedzie probowal innym. Czy moze ktos powiedziec czy on ma racje? ze teraz moze bede musial szukac innego radia?lub ze juz tak zostanie?! Czy po prostu mnie straszy? Nie wspomne ze drugi raz bedzie mnie kasowal za dostep do uslugi.

Opublikowano

Bzdury ci opowiada i wciska kit ,jak zrobił to innym programam niż odis on line to już nigdy nie dopiszesz tego sterownika do auta on line bo inne urządzenia modyfikują eeprom i serwer będzie je odrzucał jako uszkodzone lub skradzione zapewne wie bądź dowiedział sie o tym jak juz spi...... temat . Skoro robił gtw on line to czemu nie zrobił za jednym zamachwem wszystkiego ??? Ronisz odblokowanie elementu i po temacie. Jak masz już namotanee jakimś chinskim sprzętemto zapomnij o on line. Kolega albo sie wykręca bo nie wie co z tym zrobić. 

Opublikowano

wlasnie robil chyba to odisem. Pewny nie jestem. Niby za tydzien w srode ma poprawiac ale wlasnie podejrzane jest to ze on juz z gory zalozyl ze moze sie nie udac. No i jakie mi wtedy opcje zostaja? on mowi ze Robil to tak jak robi ASO z serwerem sie laczy i sciaga po vinie wszystko z serwera i ze niby dlatego nie pyklo bo radio nie jest od tego modelu.

Opublikowano (edytowane)

i chyba nie zrozumiales. On ten sterownik dopisal. Asysten swiatel dziala. Kamera dziala. Ale jak ściągną po vinie chyba kodowania z serwera czy cos to weszla ochrona na radio. Nie wiem jak moge to lepiej wytlumaczyc.

Edytowane przez lukpie
Opublikowano (edytowane)

Miałem właśnie zapytać - co ma asystent świateł drogowych (wspomniany w tytule) do opisanego problemu, w którym to opisie o asystencie nie wspominasz ? - Asystent świateł z tego, co pamiętam, nie posiada ochrony komponentu. 

Wspominasz o zmianie sterownika gateway, gdzie działanie z CP jest konieczne.

W jakim celu wymieniałeś gateway ? - Pewnie w celu dołożenia lusterka z kamerą (asystent świateł drogowych), bo Gateway biorcy nie obsługiwał asystenta, zgadza się ?

Edytowane przez Tomnik
Opublikowano

Gateway musiał być wymieniony z pewnością dlatego, gdyż stary nie posiadał CAN Extended,  który jest wymagany przy asystencie świateł drogowych:wink:

Opublikowano (edytowane)

Jak robisz wymianę obojetnie jakiego elementu np tylmko radia to robisz odblokowanie tylko radia, jak robisz wymianę gtw to robi wszystko na raz bo do gtw jest wszystko dopisane co ma cp. Cos twój kolega kręci. Napisz dokładnie co było robione gtw? asystent ? Skoro wcześniej nie było cp na radiu to czemu teraz jest nic tu sie nie zgadza. Obstawiam źle przeprowadzona cała procedura i teraz nie wie co zrobić. 

Edytowane przez Tom A4
Opublikowano (edytowane)

Napisalem wszystko moim zdaniem. Mialem wczesniej audi w ktorym byl asysten swiatel drogowych. Rozbilem to auto. Kupilem drugie takie samo ale bez asystenta swiatel drogowych. Wzialem sterownik ze starego auta i lusterko z kamera do nowego samochodu. Pojechalem do magika ktory mi to zamontowal i wyslal do drugiego magika ktory ma dostep do sciagniecia ochrony komponetu. Pojechalem i magik sciagna mi ochrone komponentu ze sterownika gateway zeby mi dzialal asystent swiatel drogowych. Asystent dziala i ochrona komponetu zostala zdjeta ale jakims cudem weszla ochrona na radio w samochodzie. On twierdzi ze dlatego ze to radio jest z innego samochodu. Tego nie wiem bo kupilem ten samochod bez takiej wiedzy. Radio jest to samo co w moim poprzednim samochodzie czyli concert. On twierdzi ze sciagal po vinie z serwera najprawdopodnobniej audi moje wyposazenie zeby je zakodowac od nowa bo jak sie domyslam usunal wszystko wczesniej co bylo zakodowane. Nie wiem moze jest taka procedura przy sciaganiu ochrony? W kazdym razie po sciagnieciu z serwera tych kodowan do mojego auta weszla ochrona na radio. On zdziwiony a ja tym bardziej. Dlatego pytam bo juz ponad miesiac jezdze bez radia. Jedno zrobil a drugie zepsul. 

Dokladnie to twierdzi ze teraz musi robic to innym programem i chyba cp wlasnie. Moze po prostu chce skasowac mnie drugi raz?! Nie wiem dlatego pytam. Bo wlasnie twierdzi ze musze zaplacic drugi raz za dostep on line.

Edytowane przez lukpie
Opublikowano
15 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

Gateway musiał być wymieniony z pewnością dlatego, gdyż stary nie posiadał CAN Extended,  który jest wymagany przy asystencie świateł drogowych:wink:

dokladnie tak

Opublikowano
16 godzin temu, Tomnik napisał(a):

Miałem właśnie zapytać - co ma asystent świateł drogowych (wspomniany w tytule) do opisanego problemu, w którym to opisie o asystencie nie wspominasz ? - Asystent świateł z tego, co pamiętam, nie posiada ochrony komponentu. 

Wspominasz o zmianie sterownika gateway, gdzie działanie z CP jest konieczne.

W jakim celu wymieniałeś gateway ? - Pewnie w celu dołożenia lusterka z kamerą (asystent świateł drogowych), bo Gateway biorcy nie obsługiwał asystenta, zgadza się ?

tak wszystko sie zgadza

Opublikowano
4 godziny temu, Tom A4 napisał(a):

Jak robisz wymianę obojetnie jakiego elementu np tylmko radia to robisz odblokowanie tylko radia, jak robisz wymianę gtw to robi wszystko na raz bo do gtw jest wszystko dopisane co ma cp. Cos twój kolega kręci. Napisz dokładnie co było robione gtw? asystent ? Skoro wcześniej nie było cp na radiu to czemu teraz jest nic tu sie nie zgadza. Obstawiam źle przeprowadzona cała procedura i teraz nie wie co zrobić. 

No ja wlasnie nie wiem dlaczego weszla ta ochrona na radio i on tez nie wie ale twierdzi ze najprawdopodobniej dlatego ze to radio nie jest z tego samochodu. mi sie wydaje ze on usunął wszystkie kodowania z mojego samochodu. Potem probowal to Sciagnac z serwera po vinie ale weszla ochrona na radio. Nie wiem jak mam to tlumaczyc bardziej bo ja sie na tym nie znam a powtarzam tylko to co on mi mowil co niekoniecznie musi byc prawda przeciez.

Opublikowano (edytowane)

On chyba nie wie co robi ochrona sama nie wskoczy jeżeli było radio w aucie i chodziło a po jego ingerencji nie to wniosek jest prosty. Spartolona robota przy zdejmowaniu cp z gtw o ile był wymieniany bo  nadal nie wiemy co wymieniałeś gtw czy sam ster od asystenta ? Omijaj tego chłopa ogromnym łukiem skoro każ ci płacic za kolejne połączenie nie ma konta geko tylko wykupuje jakiś chiński dostęp do serwera i kto wie co jeszcze spi..... zaraz powie ci że zegary albo klima nie jest z tego auta i trzeba znowu robic ,a wszystko robi się za jednym zamachem. 

Edytowane przez Tom A4
Opublikowano
46 minut temu, Tom A4 napisał(a):

On chyba nie wie co robi ochrona sama nie wskoczy jeżeli było radio w aucie i chodziło a po jego ingerencji nie to wniosek jest prosty. Spartolona robota przy zdejmowaniu cp z gtw o ile był wymieniany bo  nadal nie wiemy co wymieniałeś gtw czy sam ster od asystenta ? Omijaj tego chłopa ogromnym łukiem skoro każ ci płacic za kolejne połączenie nie ma konta geko tylko wykupuje jakiś chiński dostęp do serwera i kto wie co jeszcze spi..... zaraz powie ci że zegary albo klima nie jest z tego auta i trzeba znowu robic ,a wszystko robi się za jednym zamachem. 

Problem taki ze jestem skazany na niego bo nikt sie tutaj nie zajmuje czyms takim. Napisalem jasno ze wymieniany byl sterownik Gateway.

Opublikowano (edytowane)

Nie jestes skazany, a nawet radzę ci z własnego doswiadczenia OMIJAJ GO ,w okolicach Warszawy masz mase ludzi co ci to ogarną znajdziesz ich nawet tu na forum wystarczy poszukać. Skoro chłop sobie nie radzi z takim błachym tematem jak cp w B8 to co zrobi w nowych wozach spytaj go czy wie co to sfd. Ja staram sie cie ustrzec przed tym abyś nie miał kolejnych, kosztów , problemów kożystając z usług tego znachora. Zdjecie ochrony to 5 max 10 minut skoro wskoczyła mu ochrona na radiu czemu nie zrobił tego przy zdjęciu cp z gtw? Podpowiem ci czemu trwa to tyle bo vag blokuje chinskie serwery i pewnie wyłączyli mu i tak się tłumaczy. Szukaj kogoś z legalnym geko ,a nie znachora z chinskim kontem, zrobisz co zechcesz to tylko moja skromna rada. 

Edytowane przez Tom A4
Opublikowano
W dniu 7.12.2024 o 22:09, Tom A4 napisał(a):

Nie jestes skazany, a nawet radzę ci z własnego doswiadczenia OMIJAJ GO ,w okolicach Warszawy masz mase ludzi co ci to ogarną znajdziesz ich nawet tu na forum wystarczy poszukać. Skoro chłop sobie nie radzi z takim błachym tematem jak cp w B8 to co zrobi w nowych wozach spytaj go czy wie co to sfd. Ja staram sie cie ustrzec przed tym abyś nie miał kolejnych, kosztów , problemów kożystając z usług tego znachora. Zdjecie ochrony to 5 max 10 minut skoro wskoczyła mu ochrona na radiu czemu nie zrobił tego przy zdjęciu cp z gtw? Podpowiem ci czemu trwa to tyle bo vag blokuje chinskie serwery i pewnie wyłączyli mu i tak się tłumaczy. Szukaj kogoś z legalnym geko ,a nie znachora z chinskim kontem, zrobisz co zechcesz to tylko moja skromna rada. 

Poprawil co spieprzyl wczesniej ale i tak 100 skasowal mimo ze twierdzil ze wrzuci to w reklamacje. Czyli naprawil Swoj blad za oplata. Wszystko dziala juz jak trzeba.

Zeby nie zakladac nowego tematu to moze tu mi ktos podpowie z jakich marek samochodow i modeli moga pasowac wklady do lusterek zewnetrznych z fotochromem? pytam o wklady do audi a4 b8 z poczatku 2011r. Moze bede mial wiecej mozliwosci do kupna bo jesli chodzi o moj model to bieda z tym a i nie sa tanie wiec moze inne beda pasowac i beda tansze?

Opublikowano

ehhhh ci fahowcy