Gregory30 Opublikowano Wtorek o 19:12 Opublikowano Wtorek o 19:12 Witam, mam prośbę o analize logów. Auto dostało muła, ciągnie gorzej. Szczelność sprawdzona, odma niedawno zrobiona. Przepływka nie mierzy za mało? Benzyna: VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs.
Łukasz13 Opublikowano Wtorek o 19:20 Opublikowano Wtorek o 19:20 W aucie jest program, turbo niedoładowuje, sporo cofa zapłony, zrób loga 115 z odłaczona wtyczką n75, katalizator nie zapchany?
Gregory30 Opublikowano Wtorek o 19:32 Autor Opublikowano Wtorek o 19:32 (edytowane) 14 minut temu, Łukasz13 napisał(a): W aucie jest program, turbo niedoładowuje, sporo cofa zapłony, zrób loga 115 z odłaczona wtyczką n75, katalizator nie zapchany? Katalizator nie był sprawdzany, chciałem podmienić przepływkę i sprawdzić. Log z odłączoną wtyczką jutro będę miał możliwość zrobić. Ogólnie mam wrażenie że muła dostał przy problemie z gazem, gdy zaczęły wypadać zapłony przez lpg momentalnie poczułem obcięcie mocy, jeszcze dwa tygodnie temu jeździł normalnie i doładowywał do tych 2000mbar. Usterka z lpg rozwiązana została a obcięta moc jak była tak jest choć momentami mam wrażenie że jest jakby lepiej. Edytowane Wtorek o 19:35 przez Gregory30
Gregory30 Opublikowano Środa o 17:23 Autor Opublikowano Środa o 17:23 22 godziny temu, Łukasz13 napisał(a): W aucie jest program, turbo niedoładowuje, sporo cofa zapłony, zrób loga 115 z odłaczona wtyczką n75, katalizator nie zapchany? Dołączam log z odpietym n75, sprawdzałem DV jeszcze przy okazji i jest szczelne. https://vaglogs.com/log/115-002-Zatrzymany-94c3bd43-ec5f-4f3d-bf80-5d6e3661ccef
przem8 Opublikowano Środa o 17:39 Opublikowano Środa o 17:39 Sztanga do podciągnięcia albo pęknięte żeliwo lub luźna klapka wg.
Gregory30 Opublikowano Środa o 17:50 Autor Opublikowano Środa o 17:50 10 minut temu, przem8 napisał(a): Sztanga do podciągnięcia albo pęknięte żeliwo lub luźna klapka wg. niecały rok temu turbo było w serwisie na sprawdzeniu i nic kompletnie mu nie dolegało plus sztanga była regulowana, w rok mogło tak się zajechać? A może przyczyną być zapchany kat?
przem8 Opublikowano Środa o 17:57 Opublikowano Środa o 17:57 Na odpietej wtyczce powinno dmuchać 0,3 bara albo nawet ciut więcej. Wszystko może paść, zwłaszcza to turbo po regeneracji. Miałeś nowe żeliwo ? Pewnie nie, a jak tak to tani chiński odlew wiec ile to pochodzi? Sprawdz ten kat i jak jest ok to próbuj podciągnąć wg.
Gregory30 Opublikowano Środa o 19:07 Autor Opublikowano Środa o 19:07 (edytowane) 34 minuty temu, Łukasz13 napisał(a): Ja bym zaczął od katalizatora. I od niego zacznę, nie mówię że turbo jest w super kondycji ale nie wydaje mi się że ono powoduje takie problemy, mam wręcz wrażenie że coś je ogranicza tym bardziej że co jakiś czas sprawdzam doładowanie i na przykład po robieniu odmy (trójnika) na końcu września wstawało tak jak na logu poniżej, i było tak aż do teraz. (do czasu usterki z lpg, bo od tego się zaczęło gdy momentalnie poczułem lekki spadek mocy) Też zastanawia mnie czemu mam teraz niskie wysterowanie n75 w porównaniu do tego loga z końca września VCDS Logs Viewer - VAGLOGS VAGLOGS.COM VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs. Edytowane Środa o 19:11 przez Gregory30
Łukasz13 Opublikowano Środa o 19:21 Opublikowano Środa o 19:21 Niższe wysterowanie może wynikać z niższej temp w dolocie.
Gregory30 Opublikowano Środa o 20:56 Autor Opublikowano Środa o 20:56 Jeszcze jedną rzecz zauważyłem. Miałem regulowane lpg na korekty dosłownie miesiąc temu. Korekty na pb były wtedy bliskie 0, lpg szło mocno w minus i także wyregulowane zostało w granicach 0 do -5%. Teraz gdy pojawił się problem korekty skaczą dość mocno plus na jednym i drugim paliwie.
Rekomendowane odpowiedzi