Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Zakup Audi A5 8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !  

Ok pół roku temu założyłem temat odnośnie zakupu audi a4 b9. Wszystkiego się dowiedziałem i miałem podjąć się zakupu, ale czas słodko płynął a ja z racji pracy na własnej działalności w domu odkładałem zakup ponieważ drugi samochód potrzebny jak psu buda... Ale jednak być musi bo w jeden mały ciężko się załadować:( 

Zmieniłem trochę model na audi A5

I generacji 2.0 TDI 190km quattro z 2016 roku wersja poliftowa.

Mam na oku fajna sztukę z przebiegiem 216 tys i potwierdzonymi wpisami ( legal bez ściemy) 

Pogubiłem się już w tych poprawionych wersjach 2.0 TDI stąd pytanie czy to są godne polecenia egzemplarze ? Auto będzie robiło 5-7tys rocznie max, a z racji ceny diesla jestem bardziej przychylny do jego kupna bo silniki benzynowe wystrzeliły w kosmos.

Oprócz bezawaryjności/awaryjności auta mam drugie pytanie do znawców ekościemy odnośnie jazdy dieslem.

Mieszkam w Łomiankach obok W-wa i mam gdzies z tyłu głowy że w końcu może coś się zmienić i mój diesel nie będzie mógł się poruszać po warszawskich drogach.

Dużo czytam w internecie ale konkretów żadnych. Wstępne daty i normy euro. Kupować? Czy jednak się bać?

Może jest tu jakiś cwaniak ? :D

Pozdrawiam serdecznie!!

Edytowane przez TomOskroba