Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy po zakodowaniu kluczyka z USA na EU w Audi Q5 wszystkie ustawienia wrócą do wartości fabrycznych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kończę z remontem q5 sprowadzone z USA . Zostało mi kodowanie lamp, radia , navi itp . Mam tylko 1 klucz i wczoraj dzwoniłem do ASO ile kosztuje dorobienie /kodowanie drugiego kulczyka. Poza informacją jakie to sa koszty , pan w ASO zwrócił  mi uwagę, że jeśli mam przerobione auto z USA na   EU to muszę liczyć się z faktem ,że jak zakoduję nowy klucz to wszystkie ustawienia wrócą do wersji fabrycznej, a co za tym idzie samochód znowu będzie wersją USA i będę musiał na nowo kodować lampy itp. 

Zaskoczyła mnie ta informacja , stąd moje pytanie czy macie doświadczenie w tej materii i faktycznie po zakodowaniu drugiego kluczyka samochód z USA wraca do swoich pierwotnych ustawień? 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć

Odkopie temat bo mam ten sam problem z jednym kluczem i jutro jestem umówiony w aso i teraz nie wiem czy dorabiać nowy klucz?

Opublikowano

Jak wykonają porównanie SVM to przywrócą ustawienia fabryczne.

Opublikowano
2 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Jak wykonają porównanie SVM to przywrócą ustawienia fabryczne.

czyli zostaje dorobienie poza aso?

Opublikowano

Musisz popytać w okolicy zamieszkania.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.12.2025 o 19:40, Krzy0 napisał(a):

Cześć

Odkopie temat bo mam ten sam problem z jednym kluczem i jutro jestem umówiony w aso i teraz nie wiem czy dorabiać nowy klucz?

Z tego co wiem to wrócą ustwienia fabryczne . Czyli trzeba najpierw dorobić klucz a następnie kodować samochód na EU. Mi się szczęśliwie udało tego uniknąć . Znalazłem w USA właściciela tego samochodu i po namowach, skłoniłem go ,żeby przeszukał szuflady w domu i odesłał drugi oryginalny klucz :) Natomiast ciekawostka - Robiłem bramę garażową w domu i chciałem ,żeby można było ją otwierać pilotem z audi .  Z racji tego, ze samochód jest z USA, zamontowali od razu dodatkowy moduł zmieniający sygnał częstotliwości. Brama nie działała. Po wielu próbach i kombinacjach wymontowali go i brama działa . Samochód z USA a brama działa na europejskich częstotliwościach radia.  

Opublikowano
Godzinę temu, Skadi napisał(a):

Z tego co wiem to wrócą ustwienia fabryczne . Czyli trzeba najpierw dorobić klucz a następnie kodować samochód na EU. Mi się szczęśliwie udało tego uniknąć . Znalazłem w USA właściciela tego samochodu i po namowach, skłoniłem go ,żeby przeszukał szuflady w domu i odesłał drugi oryginalny klucz :) Natomiast ciekawostka - Robiłem bramę garażową w domu i chciałem ,żeby można było ją otwierać pilotem z audi .  Z racji tego, ze samochód jest z USA, zamontowali od razu dodatkowy moduł zmieniający sygnał częstotliwości. Brama nie działała. Po wielu próbach i kombinacjach wymontowali go i brama działa . Samochód z USA a brama działa na europejskich częstotliwościach radia.  

Mam tak samo auto z USA a brama działa bez żadnych igerencji..

Opublikowano

U mnie zakodowałem dwie bramy i działają, a klucz bede musiał dorobić poza aso.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 8.12.2025 o 17:02, Krzy0 napisał(a):

U mnie zakodowałem dwie bramy i działają, a klucz bede musiał dorobić poza aso.

Cześć. We wrześniu dorabiałem klucz do q5FY2019 w Łańcucie ale też robią w Dębicy, bez ingerencji w soft. Najpierw zrobiłem konwersje USA na UE a później dorabiałem kluczyk, Cena też przystępna,

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś jadę na dorobienie na miejscu, firma z Łańcuta.

Opublikowano
8 godzin temu, Krzy0 napisał(a):

Dziś jadę na dorobienie na miejscu, firma z Łańcuta.

I jak poszło ? Udało się?

Opublikowano
15 godzin temu, lukgem napisał(a):

I jak poszło ? Udało się?

Tak zamówili mi identyczny oryginalny kluczyk i wszystko poszło sprawnie.