Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z odpaleniem Audi A4 B5 1.9 TDI AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich na grupie. Niestety od kilku dni mam problem z odpaleniem rano i po kilkugodzinnym postoju mojej Audi A4 B5 1,9 TDI 110KM AFN. 

Po calej nocy kręci kręci i jak by paliwa nie dostawało, po wielu próbach łapie łapie i odpala, ale to bardzo długo, zapowietrza się układ, albo paliwo się cofa. Ciepły gaszę, po pół godziny odpala, ale już po kilku godzinach pada. 

Aku nowe 2 dniowe, filtr paliwa i zaworek zwrotny nowe, ale inne bo u mnie był problem z podstawa filtra, więc kupiłem filtr z rurkami z góry i nowy zaworek i takie zamontowałem. Po wymianie wszystko ładnie pięknie, odpowietrzylem, odpaliłem auto chodziło. Postało kilka godzin i dalej to samo. 

Miał ktoś może podobny problem? 

Bo mi już brakuję sił normalnie. 

Opublikowano

To może chociaż pokaż co tam wyrzeźbiłeś z tym filtrem bo ewidentnie gdzieś jest nieszczelność.

Opublikowano

Za jakieś pół godzinki wyśle foto jak to wygląda. Wcześniej też był ten sam problem, i myślałem wymienić filtr i ten zaworek zwrotny bo myślałem że to może być przyczyną. Ogólnie wokół wtrysków i pompy wtryskowej jest sucho. Zaraz wyśle fotki jak to wygląda 

57 minut temu, Fazii napisał(a):

To może chociaż pokaż co tam wyrzeźbiłeś z tym filtrem bo ewidentnie gdzieś jest nieszczelność.

Już mam zdjęcia. Tak to wygląda. Zaworek zwrotny strzałką do kabinyIMG_20241228_191208.thumb.jpg.68b3ff9dbabd89502f201ed21b839df8.jpgIMG_20241228_191150.thumb.jpg.ff63932f9e6c67928059a8e53dc586c3.jpgIMG_20241228_191138.thumb.jpg.7b391e4d28f0393c808c5b5ebacd2647.jpg