dudi2000 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Witam Borykam się z problemem uszczelnienia nastawnika wariatora czyli kapie mi olej z tyłu silnika na skrzynie. Przy pierwszym podejściu wymieniłem uszczelkę (06B109091D) na zamiennik za około 30zł poskładałem wszystko i lipa, dalej kapie. Za drugim razem obejrzałem dokładnie miejsce wycieku lusterkiem i poci się miejsce mocowania dolnej śrubki nastawnika. Wyczyściłem i odtłuściłem dokładnie powierzchnie nastawnika i silnika jak i uszczelki, tym razem uszczelka to ASO, poskładałem i jazda do zagrzania silnika wracam pod garaż a tu dalej delikatnie mokre... . Ma ktoś jakieś doświadczenie z tą uszczelką?
Langista Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 Jesteś pewien że leci z tego, a nie spod pokrywy klawiatury?
dudi2000 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2024 10 godzin temu, Langista napisał(a): Jesteś pewien że leci z tego, a nie spod pokrywy klawiatury? Tak, pewny. Oglądałem na lusterko dokładnie tyl silnika.
Rekomendowane odpowiedzi