Sebix20pl Opublikowano 30 Grudnia 2024 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Kupiłem radio kruger&matz km2010 2din android i wsadziłem do swojej audi a4 b7 z systemem bose i nie grają mi tylne glośniki przód normalne gra dodam że glośniki też wymieniłem na audison apk 165 wszystkich czterech drzwiach kto przerabiał taki temat i wie oco chodzi?
Szarik Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Jeśli masz zasilanie tylnych głośników z subwoofera w bagaźniku do będzie potrzeby osobny moduł żeby tył grał.
Marky Mark Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 7 minut temu, Szarik napisał(a): Jeśli masz zasilanie tylnych głośników z subwoofera w bagaźniku do będzie potrzeby osobny moduł żeby tył grał. Subwoofer nie zasila żadnych głośników. Wzmacniacz zasila głośniki. W systemie częściowo aktywnym wzmacniacz zasila tylne głośniki i Subwoofer, a w systemie Bose wzmacniacz zasila przednie i tylne głośniki oraz Subwoofer. Przy podmianie na nieorginalne radio konieczne jest zastosowanie adaptera/przejściówki pod system Bose.
Sebix20pl Opublikowano 3 Stycznia Autor Opublikowano 3 Stycznia W dniu 31.12.2024 o 19:53, Szarik napisał(a): Jeśli masz zasilanie tylnych głośników z subwoofera w bagaźniku do będzie potrzeby osobny moduł żeby tył grał. Wiesz może dokładnie jaki? Wsadziłem wtyczkę od do wzmacniacz i nic nie dało może być spowodowane ze jeszcze radia nie mam prawidłowo podpiętego tylko na krótko bo nie mogę dopasować adaptera do sterowania kierownicą do mojej audi
Langista Opublikowano 3 Stycznia Opublikowano 3 Stycznia Masz oryginalne bose czy dokładane? Spróbuj najpierw zakodować system audio zamiast Bose. Możliwe że podpięte jak trzeba ale sterownik oczekuje komunikacji z radiem, której tutaj brak i nie przekazuje dźwięku na tył.
Sebix20pl Opublikowano 4 Stycznia Autor Opublikowano 4 Stycznia 8 godzin temu, Langista napisał(a): Masz oryginalne bose czy dokładane? Spróbuj najpierw zakodować system audio zamiast Bose. Możliwe że podpięte jak trzeba ale sterownik oczekuje komunikacji z radiem, której tutaj brak i nie przekazuje dźwięku na tył. A jak bym włożył znów orginalne radio to by mi wszystkie głośniki grały Oczywiście nie swojej tylko kupione ale z audi a4 b7?
Szarik Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia W dniu 31.12.2024 o 20:03, Marky Mark napisał(a): Subwoofer nie zasila żadnych głośników. Wzmacniacz zasila głośniki. W systemie częściowo aktywnym wzmacniacz zasila tylne głośniki i Subwoofer, a w systemie Bose wzmacniacz zasila przednie i tylne głośniki oraz Subwoofer. Przy podmianie na nieorginalne radio konieczne jest zastosowanie adaptera/przejściówki pod system Bose. Subwoofer jest razem ze wzmacniaczem i od niego idzie sygnał na tylne głośniki. Taki konwerter jest potrzebny jak w linku do ogłoszenia allegro.pl ALLEGRO.PL
Muskel1 Opublikowano 5 Stycznia Opublikowano 5 Stycznia Sygnał idzie ze wzmacniacza a nie z subwoofera, pomimo tego, że wzmacniacz zamontowany jest na subwooferze. A konwerter z linka który wrzuciłeś, nie rozwiąże tutejszego problemu. Tutaj potrzebna jest przejściówka za radiem do systemu Bose.
Rekomendowane odpowiedzi