Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie grają tylne głośniki w Audi A4 B7 po wymianie radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem  radio  kruger&matz  km2010 2din android i wsadziłem  do swojej audi  a4 b7 z systemem  bose i nie  grają  mi tylne glośniki przód  normalne gra dodam że glośniki  też wymieniłem  na   audison apk 165 wszystkich  czterech  drzwiach kto przerabiał  taki temat  i wie oco chodzi?

Opublikowano

Jeśli masz zasilanie tylnych głośników z subwoofera w bagaźniku do będzie potrzeby osobny moduł żeby tył grał.

Opublikowano
7 minut temu, Szarik napisał(a):

Jeśli masz zasilanie tylnych głośników z subwoofera w bagaźniku do będzie potrzeby osobny moduł żeby tył grał.

Subwoofer nie zasila żadnych głośników. Wzmacniacz zasila głośniki. W systemie częściowo aktywnym wzmacniacz zasila tylne głośniki i Subwoofer, a w systemie Bose wzmacniacz zasila przednie i tylne głośniki oraz Subwoofer.  Przy podmianie na nieorginalne radio konieczne jest zastosowanie adaptera/przejściówki pod system Bose.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 31.12.2024 o 19:53, Szarik napisał(a):

Wiesz może  dokładnie  jaki? 

Wsadziłem  wtyczkę  od do wzmacniacz  i nic  nie  dało  może być  spowodowane  ze jeszcze  radia nie mam prawidłowo  podpiętego  tylko na krótko bo nie  mogę  dopasować  adaptera  do sterowania kierownicą  do mojej  audi

Opublikowano

Masz oryginalne bose czy dokładane? Spróbuj najpierw zakodować system audio zamiast Bose. Możliwe że podpięte jak trzeba ale sterownik oczekuje komunikacji z radiem, której tutaj  brak i nie przekazuje dźwięku na tył.

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, Langista napisał(a):

Masz oryginalne bose czy dokładane? Spróbuj najpierw zakodować system audio zamiast Bose. Możliwe że podpięte jak trzeba ale sterownik oczekuje komunikacji z radiem, której tutaj  brak i nie przekazuje dźwięku na tył.

A jak bym włożył  znów  orginalne  radio to by mi wszystkie  głośniki  grały

Oczywiście  nie  swojej  tylko kupione  ale  z audi a4 b7?

Opublikowano

Powinny grać.

Opublikowano
W dniu 31.12.2024 o 20:03, Marky Mark napisał(a):

Subwoofer nie zasila żadnych głośników. Wzmacniacz zasila głośniki. W systemie częściowo aktywnym wzmacniacz zasila tylne głośniki i Subwoofer, a w systemie Bose wzmacniacz zasila przednie i tylne głośniki oraz Subwoofer.  Przy podmianie na nieorginalne radio konieczne jest zastosowanie adaptera/przejściówki pod system Bose.

Subwoofer jest razem ze wzmacniaczem i od niego idzie sygnał na tylne głośniki.

Taki konwerter jest potrzebny jak w linku do ogłoszenia

ALLEGRO.PL

Opublikowano

Sygnał idzie ze wzmacniacza a nie z subwoofera, pomimo tego, że wzmacniacz zamontowany jest na subwooferze. A konwerter z linka który wrzuciłeś, nie rozwiąże tutejszego problemu. Tutaj potrzebna jest przejściówka za radiem do systemu Bose.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

@Muskel1 jesteś w stanie podpowiedzieć jaki konkretnie adapter muszę kupić ? Zapłacę xd bo już mnie ręce opadają. Mam B7 i ori bose

Opublikowano

Do czego?

Opublikowano

Screenshot_20251113-150718.thumb.png.25c77c3ea195a3bea27f037ce8092658.pngScreenshot_20251113-204706.png.f1a5fab7b4842c120d34210bbd483b82.png

55 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Do czego?

Sytuacja jak u autora posta. Miałem radio ori concert w B7 z bose. Zmieniłem na 2din na androidzie i potrzebuje tego adaptera za radiem do bose. 

Kupiłem adapter ale u mnie w aucie są tylko dwie czarne kostki. Czy potrzebuje czegoś jeszcze czy zły adapter kupiłem ? 

Próbowałem szukać podobnego tematu ale poległem. 

Wrzucam zdj co kupiłem i jakie kostki wychodzą z instalacji. 

Opublikowano
20 minut temu, Maajkiii96 napisał(a):

Zmieniłem na 2din na androidzie

A jakie masz radio android z jaką wtyczką mam sobie zgadnąć?

Opublikowano
16 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

A jakie masz radio android z jaką wtyczką mam sobie zgadnąć?

Sorry mój błąd. 

Radio Xonrich 8+128 Chińczyk 

Zdj 3 i 4 to dodatkowa wtyka ale ona nie pasuje pod to co mam w aucie 

Screenshot_20251114-122316.thumb.png.d03ff8280e281e12424861134a00fb9e.pngScreenshot_20251114-122330.thumb.png.2ed4da654bf7ecaf443040fd462987af.pngScreenshot_20251114-132029.thumb.png.66b6364e95a0ac53f4ce29234ff44bdc.pngScreenshot_20251114-132011.thumb.png.dff371cb1e08b1cd771585a285cf4b1b.png

Screenshot_20251114-122322.png

Edytowane przez Maajkiii96

Opublikowano

Przecież w ogłoszeniu sprzedawcy jest wyraźnie napisane, że jeżeli auto posiada system Bose musisz kupić adapter u sprzedawcy, gdyż nie jest dołączony do radia. Napisz do niego.

Opublikowano
44 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Przecież w ogłoszeniu sprzedawcy jest wyraźnie napisane, że jeżeli auto posiada system Bose musisz kupić adapter u sprzedawcy, gdyż nie jest dołączony do radia. Napisz do niego.

Nie mogę nic takiego wyczytać...ale jeśli tak to już pisze. Może ja patrzę na APK w telefonie i inaczej to wygląda. Dzięki, zobaczymy co z tego wyniknie 

Edit.

Faktycznie w przeglądarce jest mowa o tym. Na aplikacji tego nie ma. 

Edytowane przez Maajkiii96