rogalzary Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Witam. Mam problem, mianowicie chodzi oto ze gdy auto dostaje ok 3tys obrotów i chcę przyspieszyć silnik przerywa (delikatnie szarpie) i nie mam mocy . Po podpięciu pod Vaga znalazł w silniku dwa błędy : -00535 Czujnik pierwszego uderzenia -00536 Czujnik drugiego uderzenia Co to może być? Bardzo proszę o pomoc.
arek87 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Najprawdopodobniej czujniki spalania stukowego ale mogę się mylić.
rogalzary Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Opublikowano 11 Maja 2009 A co to za czujnik? i gdzie on może sie znajdować?
radi Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 czujniki znajduja sie na obydwu glowicach pod kolektorem ssacym,ale raczej one sa dobre tylko w silniku powstalo tzw spalanie stukowe i zanotowaly blad! sprawdz uklad paliwowy,swiece,przewody...
arek87 Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 I ja myśle że czujniki łapią błąd z jakiegoś powodu. Powodem może być nawet złej jakości paliwo. A przede wszystkim tak jak kolega radi pisał.
Rekomendowane odpowiedzi