marek5599 Opublikowano Poniedziałek o 19:06 Opublikowano Poniedziałek o 19:06 Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam Audi A4 B7 Avant w wersji bez haka fabrycznego. Kupiłem używany hak oryginalny (ALKO) z modułem i teraz się zastanawiam jak się do tego zabrać a mianowicie do jego zamontowania. Montował ktoś z Was? Czy trzeba przekodować Vcds-em? Czy jest jakaś gotowa wiązka z kostką przystosowana do wpięcia modułu haka? Proszę o podpowiedzi i sugestie. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Twardy123 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu (edytowane) Ja poprowadziłem skrętkę (samoróbkę) z modułu pod kierownicę, oraz zasilanie, wpiąłem się skrętką w CAN, zasilanie po bezpieczniku, chyba jeszcze pod czujnik pedału hamulca się wpinałem... (nie pamiętam) . Działa bez kodowania ( nie wyrzuca błędów, oświetlenie przyczepki działa, przeciwmgielne też nie załączają się po podpięciu przyczepki, nie wiem czy czyta spalone żarówki z przyczepki aby, tak jest przynajmniej u mnie). Edytowane 18 godzin temu przez Twardy123
Rekomendowane odpowiedzi