Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak błędu EGR w Audi A4 B8 2.0 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, mam zagwozdke dlaczego auto nie miało żadnego błędu związanego z EGR mimo pełnego zamknięciai zanagarowania i w 50% nie drożności chłodnicy. Pacjent 2.0 cjcd 2014 rok. Rzekomo pobór oleju litr na około tysiąc km. Auto jeździ jak trzeba jedyny objaw podkapcanie na zimnym na biało gryzący zapach. Brak zapachu chloru z wydechu mimo wyprania DPF. Głowica po remoncie EGR wymieniony. Prawdopodobnie leży dół silnika jednak nurtuje mnie pytanie dlaczego zero błędów. Najlepsze jest to że przebieg 160tys. W dolocie oleju tyle co kot napłakał. Jednak przed remontem głowicy kolektor zaklejony w 20% kanały i zawory w głowicy to samo.

IMG20241229113432.jpg

IMG20241229113412.jpg

IMG20241228160933.jpg

IMG20241228160925.jpg

IMG20241227145154.jpg

Edytowane przez xYOSHIx
Opublikowano

ktoś mieszał przy sofcie

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Dev napisał(a):

ktoś mieszał przy sofcie

Przeszło mi to przez myśl. Rozwiń to co napisałeś czy chodzi o zmiane softu aby ukryć błędy? Jak to naprawić wgrać oryginalny soft sterownika silnika?

Jeszcze jedna wartość mnie zastanawia Temp. na wyjściu z chłodnicy wartość wymagana 90stopni chyba tak nie powinno być prawda? Planuje sam pojeździć 500km i sprawdzić ten pobór oleju aby być pewien remontu dołu silnika.

Edytowane przez xYOSHIx