sekator87 Opublikowano Niedziela o 14:08 Opublikowano Niedziela o 14:08 (edytowane) Witam, Koledzy podpowiedzcie co może być nie tak...A4 B7 1.8T BFB przód napęd. Chodzi o to, że wycieka płyn z przewodów powrotu nr 22 z rysunku. W ostatnim czasie zacząłem też wyczuwać cięższą pracę kierownicy oraz takie jakby delikatne blokowanie/przeskakiwanie kierownicy chociaż pompa jeszcze nie wyje oraz po zdjęciu paska przy kręceniu ręką kręci się lekko. Jak myślicie co może być nie tak? Magiel czy pompa? A może zgnieciona gdzieś chłodniczka i nie przepuszcza płynu stąd jego spiętrzanie? Miał ktoś taki przypadek? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane Niedziela o 18:36 przez sekator87
przem8 Opublikowano Niedziela o 14:13 Opublikowano Niedziela o 14:13 (edytowane) 4 minuty temu, sekator87 napisał(a): jakby delikatne blokowanie/przeskakiwanie kierownicy U mnie tak było przy zatartej listwie magla. Jeśli cieknie w zaznaczonym miejscu to zacznij od wymiany opasek albo sprawdź czy przewody nie poparcialy na łączeniu. Edytowane Niedziela o 14:13 przez przem8
sekator87 Opublikowano Niedziela o 18:37 Autor Opublikowano Niedziela o 18:37 Przemo a czy możesz powiedzieć gdzie oddawałaś magiel i czy jesteś zadowolony z roboty??
przem8 Opublikowano Niedziela o 20:09 Opublikowano Niedziela o 20:09 (edytowane) Regparts. Nie byłem zadowolony. Musiałem się upominać o zwrot kaucji i o dokument potwierdzający zakup, a przede wszystkim nie było zrobione odpowietrzenie w listwie i trzeba było samemu robić otwór. Dobrze, że udało się na aucie, bez ponownego demontażu. Kontakt z gościem dobry dopóki nie masz problemu z "nowym" maglem. Prócz tej przygody wszystko działało ale jak długo to nie wiem, bo sprzedałem z rok po tym samochód. Podsumowując to drugi raz bym nie skorzystał. Edytowane Niedziela o 20:11 przez przem8
sekator87 Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu Przemo dziękuję Ci bardzo za cenną informację...więc jakby co ja też będę omijał szerokim łukiem ten zakład. A czy znasz może lub słyszałeś o jakimś godnym polecenia zakładzie regeneracji, że faktycznie ludzie są zadowoleni po robocie??
przem8 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Szczerze to nie znam i sam długo szukałem. Dużo osób pozytywnie wypowiadało się o firmie argo z Częstochowy. Nie wiem czy nie lepiej szukać używki z exeo.
Langista Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Jakakolwiek używka też już będzie wyruchana, sam z tą nadzieją brałem magiel z exeo z 2013 roku i luz na listwie jak w 50-cio letnim ciągniku, tylko śruba do kasacji dowalona jak się da, żeby to przed montażem ukryć. Oddaj do regeneracji tam, gdzie dostaniesz pisemną gwarancję, a nie sam rachunek i nara. Ta w Częstochowie daje cały certyfikat na swoją robotę, tyle że ja robiłem tam magiel 5 lat temu, w sumie listwa ok, więc jak na regenerację to 2 lata gwarancji wytrzymała podwójnie. Nie wiem tylko jak teraz im to idzie. Edytowane 15 godzin temu przez Langista
przem8 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu I co Ci po tej gwarancji jak jej nie uznają, bo wina tego co montował albo uzytkownika. Powiedzą Ci, że drążki kierownicze zamontowałeś niezgodnie ze sztuką i pozamiatane. Będziesz się sądzić o 1200 zł ?
Rekomendowane odpowiedzi