a4b5xyz Opublikowano wczoraj o 16:48 Opublikowano wczoraj o 16:48 Audi A4B5 AJM Skrzynia 5 ~150koni Tak jak w temacie samochód podczas przyspieszania wpada w drgania całej budy czuć na tunelu w środku oraz tapicerka rezonuje występuje to na 4/5 biegu przy około 1800-2200 obrotów czasami tez idzie to odczuć na 3 biegu.. Do tej pory w samochodzie zostały wymienione przeguby wewnętrzne z odbu stron. Wsadzone inne 4 wtryski-bez róznicy. Z tego co czytałem może być uszkodzona dwumasa co prawda sprzęgło bierze wysoko ale tez pisało kilka osób ze w b5 tak to już jest. Jakieś porady i w jaki sposób mozna wyeliminować zeby nie wrzucać worka siana a dalej będzie tak samo.. ;x
przem8 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, a4b5xyz napisał(a): yć uszkodzona dwumasa Zapewne tak albo gówniany soft i za dużo niuta z dołu i nowy dwumas też szybko sie rozleci.
Langista Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Jak przed softem było ok, to dedukcja jest oczywista. Swoją drogą 150 kuca z AJM? Już tu coś idzie na granicy możliwości 😅
a4b5xyz Opublikowano 12 godzin temu Autor Opublikowano 12 godzin temu 2 godziny temu, Langista napisał(a): Jak przed softem było ok, to dedukcja jest oczywista. Swoją drogą 150 kuca z AJM? Już tu coś idzie na granicy możliwości 😅 Nie napisałem nic że przed softem było ok. Kupiłem już po programie z wykresem na 150koni... Po jakimś czasie został wsadzony centralny IC z fmic / zaślepiony egr W poprzednim tygodniu wrzuciliśmy wtryski al (doszedł nowy program) i zaczęło wibrować teraz nie jestem pewny czy to zbieg okoliczności czy poprostu więcej nm dojechało już do końca ta dwumase.A wrzucić z 2k na nową a nie mam pewności czy to pomoże to średni deal. Wtryski raczej można wykluczyć ponieważ wczoraj wrzuciłem spowrtotem te co byly na początku i wibracje zostały..
Langista Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Wróć softem do tego co był i problem zniknie. Możliwe też że potrzebujesz założyć mocniejsze przeguby bo te z AJM to tego niuta mogą nie wytrzymywać. Może też być sprzęgło. Niestety podnoszenie mocy powinno być zawsze przy ogarniętym zespole napędowym, a nie z już wymęczonym egzemplarzem, bo w tedy wychodzą problemy i trudno je zdiagnozować.
a4b5xyz Opublikowano 11 godzin temu Autor Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Program już jest wrzucony wcześniejszy pod koniec tygodnia rozbiórka sprzegla i sprawdzenie co i jak przeguby założone jakieś zamienniki z gsp? Nie pamiętam musiałbym zerknąć @Langista Na starym sofcie też są wibracje Edytowane 11 godzin temu przez a4b5xyz
Rekomendowane odpowiedzi