Jari1234567 Opublikowano 15 Lutego Autor Opublikowano 15 Lutego (edytowane) Ok. Czyli tam gdzie do Audi. Będę dział od wtorku bo obecnie mam 3x nocki po 12h. Dzięki wielkie za pomoc i chęci. Dam znać jak mi poszło Edytowane 15 Lutego przez Jari1234567
Muskel1 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego (edytowane) Tylko dla VW jest inny patch. Edytowane 16 Lutego przez Muskel1
Jari1234567 Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego (edytowane) A! To jednak jest potrzebny patch!!! Myślałęm, że nie, że wystarczy podmienić na SD odpowiednie foldery/pliki dla nowszych map!!! Edytowane 16 Lutego przez Jari1234567
Jari1234567 Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego Możesz mi tylko jeszcze podpowiedzieć jak w 5F (gdzie) odblokować ,,zielone menu,,?! Jak to będę miał w gram nowszy soft, załaduję toolboxa aby czytało inne karty SD z mapkami i wgram nowsze mapki właśnie na tą inną SD 33GB bo oryginał ma tylko 16 i nie mieści nowych mapek!!! Dzięki.
Jari1234567 Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego No to już nic nie wiem!!! To jest Discaver Media Std2 Delphi z oprogramowaniem w wersji 0624 i mapami z 2021 tak?! Bo się połapać nie mogę. Podpowiedz cokolwiek bo się ,,zapętliłem,, już 🙂
Muskel1 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Toolbox stosuje się do jednostek TechniSat, Ty masz tam Delphi i tam patch wykonuje się aktywatorem.
Jari1234567 Opublikowano 17 Lutego Autor Opublikowano 17 Lutego Czyli coś takiego?! MST2_EU_VW_P0624D patch/_CPOFF/delphibin.ifs o wadze 6480k
Muskel1 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) Nie, to nie to. Aktywatorem. Edytowane 17 Lutego przez Muskel1
Jari1234567 Opublikowano 17 Lutego Autor Opublikowano 17 Lutego (edytowane) https://mibwiki.one/doc/mst2-activator-by-congo-duke-official-way-Vm8z3TWPPL jest tego tyle że aż mnie mdli co do czego. Oki czyli to z linku (MST2_Activator_Made_By_Congo_and_Duke_v3.0_Unbroken) !! Firmware biorę te tutaj?! Czy muszę wgrywać je po kolei do najnowszej wersji czy od razu najnowszą?! Jaka jest kolejność od najstarszej do najnowszej ?! Według numeracji?! Edytowane 17 Lutego przez Jari1234567
Muskel1 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego MST2_EU_VW_P0222D_MU624->MST2_EU_VW_P0227D_MU629-> MST2_EU_VW_P0231D_MU633
Jari1234567 Opublikowano 24 Lutego Autor Opublikowano 24 Lutego Muskel!! Dzięki za pomoc. Aktualizacja softu do najnowszej wersji się udała, pach wgrany, kody FEC są widoczne w MENU, najnowsza mapa 2025 na nieoryginalnej karcie SD 32GB działa, dostęp do zielonego menu jest. Podpowiedz mi jeszcze co muszę zrobić by w App Connect zadziałał AA!! Jest widoczny (szary) ale nie mogę się połaczyć!!! Numer urządzenia niby obsługuje AA (3Q0035846) kod FEC 0060900 jest w ZAINSTALOWANE - AKTUALNE i w OBSŁUGIWANE jest też widoczny!!! Zrobiłem: Connect to 5F module, go to "Adaptation", from list choose "Car Configuration" and make changes: Google_GAL - ON Apple_DIO - ON Mirror_link - ON Smartphone_interface_for_rhmi – ON Kodowanie : byte_19_USB - full Jakieś jeszcze potrzebne kodowanie?! Czy tu też musi być w podłokietniku ,,inne,, USB tak jak w Audi?! I jeszcze podpowiedz czy można aktywować mapy tak by były wyświetlane na FIS-ie (przypomnę Passat 2015 Discover Media Delphi) - bo nie wiem czy warto mi szukać czegoś na ten temat. Dzięki za podpowiedzi.
Muskel1 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego 4 godziny temu, Jari1234567 napisał(a): Kodowanie : byte_19_USB Jaką masz wartość HEX w tym bajcie?
turzol Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego 4 godziny temu, Jari1234567 napisał(a): Muskel!! Dzięki za pomoc. Aktualizacja softu do najnowszej wersji się udała, pach wgrany, kody FEC są widoczne w MENU, najnowsza mapa 2025 na nieoryginalnej karcie SD 32GB działa, dostęp do zielonego menu jest. Podpowiedz mi jeszcze co muszę zrobić by w App Connect zadziałał AA!! Jest widoczny (szary) ale nie mogę się połaczyć!!! Numer urządzenia niby obsługuje AA (3Q0035846) kod FEC 0060900 jest w ZAINSTALOWANE - AKTUALNE i w OBSŁUGIWANE jest też widoczny!!! Zrobiłem: Connect to 5F module, go to "Adaptation", from list choose "Car Configuration" and make changes: Google_GAL - ON Apple_DIO - ON Mirror_link - ON Smartphone_interface_for_rhmi – ON Kodowanie : byte_19_USB - full Jakieś jeszcze potrzebne kodowanie?! Czy tu też musi być w podłokietniku ,,inne,, USB tak jak w Audi?! I jeszcze podpowiedz czy można aktywować mapy tak by były wyświetlane na FIS-ie (przypomnę Passat 2015 Discover Media Delphi) - bo nie wiem czy warto mi szukać czegoś na ten temat. Dzięki za podpowiedzi. Użyj markowego przewodu USB z obsługą danych i AA zaskoczy.
Muskel1 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego 10 minut temu, turzol napisał(a): Użyj markowego przewodu USB z obsługą danych i AA zaskoczy. On chyba ma już fabrycznie odpowiedni zainstalowany.
Jari1234567 Opublikowano 25 Lutego Autor Opublikowano 25 Lutego Sprawdzę wartość HEX jak tylko będę miał dostęp do autka - tak jak pisałem - to samochód kolegi!!! Dzięki za podpowiedzi. Faktycznie miałem telefon podpięty pod ,,zwykły,, przewód USB. Przy okazji (piątek - jedziemy z kolegą razem do pracy) podłączę oryginalnym przewodem od smartfona i zobaczę czy zaskoczy. Ponowię jeszcze zapytanie: 16 godzin temu, Jari1234567 napisał(a): I jeszcze podpowiedz czy można aktywować mapy tak by były wyświetlane na FIS-ie (przypomnę Passat 2015 Discover Media Delphi) - bo nie wiem czy warto mi szukać czegoś na ten temat. Pozdrawiam.
Jari1234567 Opublikowano 25 Lutego Autor Opublikowano 25 Lutego 5 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Nie można. I wszystko jasne 😉
Jari1234567 Opublikowano 28 Lutego Autor Opublikowano 28 Lutego W dniu 25.02.2025 o 09:57, Jari1234567 napisał(a): Faktycznie miałem telefon podpięty pod ,,zwykły,, przewód USB. Przy okazji (piątek - jedziemy z kolegą razem do pracy) podłączę oryginalnym przewodem od smartfona i zobaczę czy zaskoczy. Na oryginalnym kabelku działa jak ta lala!!! Podziękował za pomoc :-)
Rekomendowane odpowiedzi