jacekziel Opublikowano Poniedziałek o 07:46 Opublikowano Poniedziałek o 07:46 Cześć. Mam pytanko, może ktoś z Was będzie wiedział. Podczas wymiany oleju w silniku 1.8t bfb w misce olejowej znalazłem resztki jakiejś podkładki średnicy zewnętrznej około 20 mm , nie mierzyłem jeszcze więc około. Podkładka z jednej strony płaska z drugiej jakby wyrobiona od obrotów. Kojarzy ktoś skąd to mogło się znaleźć tam? Z góry dziękuję za pomoc Ps. Dorzucam fotki
Lovely Man Opublikowano Poniedziałek o 11:40 Opublikowano Poniedziałek o 11:40 Podkładka wygląda na utwardzaną bo popękała. Są dwie możliwości: mogła komuś wpaść przy robocie do silnika lub pochodzi rzeczywiście z silnika. Na Twoim miejscu zmierzyłbym ją i porównał z rysunkiem złożeniowym i katalogiem części silnika, wtedy zobaczysz do czego pasuje, a jak podpasuje, to w zależności skąd pochodzi ściągasz pokrywę klawiatury lub miskę olejową i robisz ogląd czy czegoś nie brakuje. Chyba że ktoś z forumowiczów zna ten silnik na pamięć i podpowie.
przem8 Opublikowano Poniedziałek o 13:53 Opublikowano Poniedziałek o 13:53 Wyglada jak fragment uszczelki pokrywy zaworów, ten fragment co uszczelnia gniazdo świecy zapłonowej.
Rekomendowane odpowiedzi