H3llGat3e Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Witam, Powstał problem z wypadaniem zapłonu na 1 cylindrze (pacjent 1.8 t BFB, gaz od 110kkm, nalot 240kkm). Problem polega na wypadaniu zapłonu do momentu nagrzania silnika do 60-70 po tym silnik pracuje normalnie i nie ma wypadania zapłonu. Czy ktoś miał podobny problem?? Co zrobione: zamiana świec i cewek sprawdzenie sprężania na zimnym 10-11 bar wg. serwisówki jest dobrze uszkodzona popa SAI została zaślepiona poprawa mocowania rurki która była nie przykręcona i zagięty był dość mocno wężyk łączeniowy szczelność podciśnienia i odmy. Nie widać wycieków i reszta działa korek od wlewu sobie podskakuje bardziej od pracy silnika może i lekko go zasysa Pewnie jest coś jeszcze a robię rzeczy mniej kosztowne. Domyślam się że może być to głowica ale mało mnie przekonuje ze na ciepłym jest dobrze i dodatkowo nie ma ubytku płynu chłodniczek czy oleju. Chętni pochyleniem się nad tematem są mile widziani. Mam jeszcze jeden problem ale nie ten dział
DivaynEays Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca sprawdz jeszcze wiazke wtryskow i cewek, aczkolwiek podejrzewam pozapadane gniazda i/lub popekana glowice. Jak masz mozliwosc to wjedz kamerka do cylindra, bedzie widac. W razie czego mam glowice, surowe z mozliwoscia obrobki na gotowo.
Rekomendowane odpowiedzi