Jarek112 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Witam, od roku posiadam Audi a4b8 2.0 diesel ze skrzynią automatyczną multitronic. Około miesiąc po zakupie zauważyłem dziwne zachowanie auta. Czasami po rozgrzaniu auta i przejechaniu raz kilku a innym razem kilkunastu kilometrów mam problem z ruszaniem. Samochód bardzo ciężko wchodzi na obroty bez względu na to jak mocno wcisnę gaz. Stoi w miejscu i po paru sekundach ledwo rusza, gdy zacznie się toczyć nagle przyspiesza aż wgniata w fotel. Gdy zacznie się to dziać sytuacja powtarza się za każdym razem gdy zatrzymam się. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko ustępuje i wraca do normy. Mam też problem czasami z ruszaniem pod górkę a zwłaszcza na biegu wstecznym. W sterownikach brak jakich kolwiek błędów. Obawiam się że może być coś ze skrzynią... Byłem u kilku mechaników i nikt nic nie stwierdził a ,,fachowcy,, od skrzyń powiedzieli mi że puki nie ma kodu błędu w sterowniku skrzynią nic z tym nie zrobią. Nabąkneli również ze może to być uszkodzony sterownik skrzyni biegów. Dziwne jest to że po zgaszeniu i odpaleniu wszystko wraca do normy. Proszę was o pomoc i porady co z tą sytuacją zrobić bo jest to strasznie wkurzające.. Z góry dziękuję!
Rekomendowane odpowiedzi